Догори
Дати відгук

Хибна безпечність щеплених може бути небезпечною — інфекціоніст

Люди після щеплення мають пам’ятати, що температура, нежить, кашель і слабкість — це також може бути ковід.

1 хв на прочитання18 Вересня 2021, 14:47
Поділитись:

Відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський розповідає про ситуацію з вакцинованими проти COVID-19. Лікар нагадує, що щеплені, як і попереджають виробники всіх без винятку вакцин, можуть захворіти.

«Цього не спостерігається масово, але люди дійсно хворіють. Я бачу це серед своїх пацієнтів, люди звертаються за допомогою, і всі розповідають. Це не дивно, тут немає нічого несподіваного. Ні ВООЗ, ні CDC, ні МОЗ не стверджують, що вакцинація гарантує стовідсотковий захист», — наголошує інфекціоніст.

Євген Дубровський підкреслює, що глобальна мета вакцинації проти COVID-19 — захистити вразливі групи ризику і спробувати знизити тяжкість захворювання.

Лікар наводить цитату з офіційного повідомлення ВООЗ: «Істотних даних про вплив вакцини «Пфайзер-Біонтек» на передачу або розповсюдження вірусу немає»

А також іншого повідомлення: «Чи запобігає вакцина (компанії «Модерна» — ред.) зараженню і передачу вірусу? Наразі невідомо, чи забезпечить вакцина профілактику зараження і подальшу передачу вірусу щепленими особами. Імунітет до інфекції зберігається протягом декількох місяців, проте повний термін його дії ще не встановлено. Це важливі питання, які наразі вивчаються».

«Хибна безпечність щеплених може бути небезпечною — люди після щеплення повинні пам'ятати, що поява температури, нежитю, кашлю і слабкості — це також може бути ковід, а не інше ГРЗ, й ізолюватися», — робить висновок Євген Дубровський.

Також ми розповідали, що серед тих, хто надходить у госпіталь, є щеплені всіма вакцинами — інфекціоніст.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost