Догори
Дати відгук

Харчування може стати головним чинником у боротьбі з COVID — британська лікарка

2 хв на прочитання02 Грудня 2020, 11:46
Поділитись:

Британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк переконана, що зобов'язання щодо носити маски, мити руки і фізично  дистанціюватися є важливими пунктами для запобігання поширенню коронавірусу. Але важливим при пандемії у боротьбі з вірусом  є стійка імунна система,  яку людина  може побудувати. 

"Ми можемо мобілізувати величезну кількість досліджень щодо зміцнення імунітету. Для того щоб імунна система функціонувала на оптимальному рівні, їй потрібні "адекватні поживні речовини". Під час гострої інфекції (будь-якого типу) реакція організму на стрес викликає "метаболічні зміни", щоб "відбити" загарбника. Це збільшує потребу в поживних речовинах. Погане харчування викликає порушення імунної функції", - цитує лікарку  Express.co.uk.

Доктор Мейкер-Кларк, що спеціалізується в області дієтології, вважає  що"клінічне використання харчових продуктів в якості ліків відіграє величезну роль. Лікарка впевнена, що  запальним станам можна допомогти,  збільшивши споживання свіжих продуктів і зменшивши споживання рафінованого цукру і оброблених харчових продуктів. 

 Вона радить їсти продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як:

  • Броколі
  • Солодкий перець
  • Брюссельська капуста
  • Папайя
  • Цитрусові

 "Складна, інтегрована імунна система потребує вітамінів A, C, D, E, B6 і B12, фолієвої кислоти, цинку, заліза, міді та селену, і це лише деякі з них . Разом ці поживні речовини відіграють  синергетичну роль на кожній стадії імунної відповіді", — говорить Мейкер-Кларк.

Де взяти вітамін А?

Національний інститут здоров'я (NIH) виявив, що продукти з високим вмістом вітаміну А включають наступне:

  • Листові, зелені овочі
  • Морква
  • Мускусна диня
  • Гарбуз
  • Солодка картопля

Де взяти вітамін D?

"Дуже мало продуктів природно містять вітамін D", - пояснив NIH. Таким чином, рекомендується вживати продукти, збагачені вітаміном D.

Більш того, NHS рекомендувала всім приймати щоденні добавки з вітаміном D в період з жовтня по березень, оскільки більша частина вітаміну D синтезується, коли сонячні промені потрапляють на шкіру.

Однак пізньої осені і взимку тут менше сонячного світла, і більше людей знаходяться в закритих приміщеннях.

Де взяти Вітамін Е?

Національний інститут охорони здоров'я зазначив, що вітамін Е можна отримати з мигдалю, фундука, арахісу, шпинату та соняшникової олії.

А як щодо інших?

"Ці поживні речовини надходять в організм через цільні продукти, в основному фрукти і овочі", - говорить Мейкер-Кларк.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.