Догори
Дати відгук

День ходіння босоніж – і корисно, і в тренді

Якщо раніше босі ноги могли свідчити про бідність, то тепер – про здоровий спосіб життя

2 хв на прочитання26 Травня 2021, 16:59
Поділитись:

Якщо раніше босі ноги могли свідчити про бідність, то тепер – про здоровий спосіб життя

Дедалі частіше в місті можна зустріти босу людину. Це загальносвітова тенденція. У деяких розвинених країнах існують спеціальні парки для прогулянок босоніж.

Усвідомлене рішення не носити взуття, щоби зміцнити здоров'я і поліпшити стан ніг, почали називати барефутінгом (від англійського bare foot – «боса нога»). Вважається, що ходіння босоніж є профілактикою грибкових захворювань ніг, а також інсульту, інфаркту міокарда, артеріальної гіпертензії, стенокардії і, звісно, застудних захворювань.

Із самого початку люди ходили босоніж, нагадав у своєму коментарі GreenPost практикуючий психолог, заслужений тренер України, доктор педагогічних наук Борис Максимчук.

«На стопах ніг є точки для стимуляції зору, внутрішніх органів того. Людині призначено ходити босоніж не просто так, а щоб усі ці точки стимулювалися в процесі життєдіяльності. Людина, яка ходить босоніж, значно здоровіша», – говорить Борис Максимчук.

Тренер пропонує всім, хто давно не ходив босоніж, спробувати роззутися, щоб відразу відчути стимуляцію всього організму – і фізичну, і психологічну. Якщо походити перед сном – краще спатимеш, а якщо походити зранку – швидше прокинешся, запевняє Борис Максимчук.

Він розповідає про теорію хвороб/здоров’я, за якою ми отримуємо багато плюса від сонця, але не отримуємо мінуса від землі, тому для балансу потрібно заземлятися. Цю процедуру, яка заряджає енергією, Борис Максимчук радить робити щодня хоча би по 5 хвилин, у крайньому разі щотижня, щоб відчути більш тривалий ефект.

Звісно, в наш час на босу ногу читає багато небезпек, страшніших за акацієві колючки. Щоб уберегтися від них, Борис Максимчук радить уважно ставитися до місць для прогулянок босоніж.

 

«У будь-якому дворі багатоповерхівки є шматочок із газоном, десь є пляж, хтось має дачу, у когось біля офісу росте трава – завжди можна знайти місця, де ходити босоніж безпечно», – впевнений Борис Максимчук.

Нагадаємо, появі синдрому хронічної втоми можна запобігти.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.