Догори
Дати відгук

Чоловіка врятували від укусу комахи, але він втратив обидві ноги

На півдні України у зв'язку з глобальним потеплінням помічений жовтосумний колючий павук

1 хв на прочитання27 Листопада 2020, 16:13
Поділитись:

У Нікополі Дніпропетровської області чоловіка вкусив павук. У результаті постраждалому довелося ампутувати обидві ноги.

Як ідеться у Фейсбуці,  54-річний Станіслав Бойко порався на дачі, де під час обрізання винограду його вкусив невідомий павук.

"Після ускладнень від укусу, йому було ампутовано обидві ноги. З Нікополя він був доправлений до Дніпра в реанімаційне відділення лікарні імені Мечникова", — розповів голова ради ветеранів війни в Афганістані Василь Дашко. 

Не ризикуйте своїм здоров'ям — захищайтеся від укусів комах, користуйтеся репелентами, вдівайте надійне взуття і щільний одяг.

За повідомленням місцевого біолога й історика Сергія Торопа, на півдні України у зв'язку з глобальним потеплінням помічений жовтосумний колючий павук, укус якого не є смертельним, але здатний викликати сильну алергічну реакцію. Він вважається найбільш отруйним з 25 представників роду Хеїракантіум, що мешкають у Європі.  

"У постраждалих спостерігається гострий пекучий біль, набряк укушеного місця, блювота, запаморочення, озноб, підвищення температури та артеріального тиску. Павуки можуть досягати довжини 15 мм. Полюють часто вночі, ховаються в листі трав'янистих рослин, згорнутих в трубочку, там їх важко виявити",  — пояснив Тороп.

Наразі, люди збирають допомогу для Станіслава Бойка, якому необхідна складна реабілітація.

Відомо, придумали алгоритм, що розшифровує нявкання котів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я