Догори
Дати відгук

Чи здатна вакцина проти COVID-19 змінити ДНК людини

Медик розповіла, чи правдивий цей міф про вакцину

1 хв на прочитання10 Грудня 2020, 19:25
Поділитись:

Існує думка, що РНК (рибонуклеїнова кислота), на основі якої створена вакцина від коронавірусу, впливає на гени людини. Однак імунолог Алла Волоха розповіла, що це дурниця й РНК не впливає на гени, і жодним чином не змінює ДНК. Повідомляє в ефірі каналу "Україна 24".

"Я хочу сказати, що РНК не впливає на гени, і ніяким чином вона не змінює ДНК. Після того, як проведена вакцинація і вона виявила свою дію, тобто активність проявилася, синтезувався білок, і з нього виробилися антитіла, вона виводиться з організму й ні на що негативно не впливає", - сказала Волоха.

Також лікарка відповіла на запитання, чи рекомендується вакцинація другою дозою при появі алергічної реакції на першу (всього потрібно два щеплення).

"Якщо це просто висипання на шкірі, не важка алергічна реакція, то можна робити щеплення, якщо важка алергічна реакція, а це трапляється дуже рідко, то друга доза може бути вже не показана. Важка реакція може бути у вигляді важкого анафілактичного шоку або анафілактоїдна реакція, як спостерігалось у пацієнтів у Великій Британії. Але у тих людей були раніше тяжкі алергічні реакції в житті", - сказала Волоха.

Тим часом як ефективно підвищити імунітет після антибіотиків, порадив лікар Комаровський (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.