Догори
Дати відгук

Чому ванна набагато брудніша, ніж здається

Ванна — зовсім не найчистіше місце в домі.

1 хв на прочитання13 Вересня 2022, 00:32
Поділитись:

Місце, де ми миємося, насправді далеко не найчистіше — адже волога та тепло особливо сприяють розмноженню бактерій. GreenPost зібрав перелік «місць компактного проживання» цих бактерій.

Бортики та роги ванни

Це найулюбленіше місце бактерій. Якщо нічого не робити бортики та роги ванни, згодом  можна помітити, як вони спершу жовтіють, а потім і зовсім чорніють. Тому варто хоча б раз на 2-3 місяці вичищати їх і заново проходити герметиком.

Мочалка

Звичні мочалки вбирають частинки шкіри, а промити і знезаразити їх неможливо. Тому краще користуватися альтернативами з джуту чи люфи, тому що їх можна прокип'ятити.

Зубна щітка

Мало хто використовує спеціальні футляри для неї. А дуже дарма — так на ній накопичується величезна кількість пилу та бактерій. Після використання щітку слід промити, просушити та надягнути ковпачок. Також можна опускати щітку антибактеріальний ополіскувач для рота на 30 хвилин або окріп на 5 хвилин кожні два тижні.

Рушники

Тканина накопичує вологу, довго висихає. Тому після витирання розвішуйте рушники на сушарці, щоб вони повністю висохли.

Шторка для ванної

Після душу шторку слід сполоснути водою й залишити сохнути у розкритому вигляді. Раз на місяць періть шторку, а раз на півроку змінюйте її.

Бритва

Навіть невеликий поріз і потрапляння мікробів у рану може призвести до запалення та подразнення. Тому не забувайте мити та сушити бритву.

Також ми розповідали, як часто потрібно прати постіль.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.