Догори
Дати відгук

Чого не можна робити, якщо ви застудилися?

Не біжіть приймати ванну та пити молоко з медом

3 хв на прочитання17 Жовтня 2020, 23:30
Поділитись:

Осінь - сезон протягів та перепадів температури, дощів та всіх інших факторів, які послаблюють імунітет та провокують вірусні хвороби. Якщо є кашель, нежить, біль у горлі та інші симптоми, що говорять, що ви застудилися, - краще не робити деяких речей. Навіть якщо їх вам рекомендує хтось із близьких, і вони здаються корисними.

Лікарі чітко відповідають на питання, чого не можна робити, якщо застудився.

Приймати ванну. Гаряча ванна при застуді може виглядати як засіб лікування, але в дійсності це не так. Дана процедура може бути занадто напруженим заходом для кровообігу і тільки ще більше послабить вас.

pixabay

Відвідувати сауну. На думку медиків, це навіть гірше, ніж приймати ванну. Гаряче і вологе повітря створює додаткове навантаження на кровообіг. Крім того, в цьому середовищі мікроби можуть розмножуватися швидше. Відвідування сауни, якщо ви застудилися, - це категоричне табу.

Ставитися до застуди легко. Існує прислів'я: застуда приходить за три дні, залишається на три дні і ще три дні проходить. Отже, через дев'ять днів вона повинна вилікуватися. Якщо через цей час підвищена температура і виділення з носа зберігаються, покладатися на домашнє лікування вже не можна, слід звернутися до лікаря.

Йти на роботу. Багато людей здатні добре переносити симптоми легкої застуди, не відчувають себе по-справжньому хворими. Але перші два-три дні такі застуджені громадяни, незважаючи на своє самопочуття, дуже небезпечні для оточуючих, оскільки є заразними.

Використовувати назальний спрей. Якщо ви занадто часто використовуєте його, це може призвести до набряку і подальшого висихання слизових оболонок, що не вирішує проблеми, а лише погіршує її. По можливості потрібно обходитися без подібних спреїв і застосовувати їх суворо в вигляді виняткової міри. Організм має відновлювальні ресурсами, і ніс може задихати самостійно в момент, коли цього вже не чекаєш.

pixabay

Весь час бути в ліжку. Те, що вам слід залишатися в ліжку при застуді, вірно лише частково. Звичайно, організму в таких обставинах потрібен відпочинок і обмеження фізичних навантажень. Але прогулянки на свіжому повітрі діють як ліки: це наповнює організм киснем і вітаміном D, стимулює кровообіг, заспокоює роздратовані слизові оболонки. Так що не можна весь час проводити без руху в ліжку, час від часу потрібно виходити гуляти, не забувши тепло одягнутися.

Пити тепле молоко. Можливо, в дитинстві вам в момент застуди і давали чашку гарячого молока з чайною ложкою меду, але краще не повторювати цього досвіду. При кашлі все одно марно - більш того, стимулює утворення слизу і сприяє постійному втомливої ​​откашливанию.

Займатися бігом. Робити цього при застуді не можна! Під час бігу хвороботворні мікроорганізми атакують серце - в гіршому випадку це може навіть призвести до розвитку міокардиту.

Як відомо, язик  може "розповісти" про ризик інфаркту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитаннягодина тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитаннягодина тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора