Догори
Дати відгук

Барокамери з чистим киснем призупиняють старіння —дослідження

Чим старша людина і чим більше у неї хвороб, тим коротші теломери

2 хв на прочитання20 Листопада 2020, 13:16
Поділитись:

Рецептів молодості не існує, але є наукові дослідження, які дають можливість організму людини не старіти і мати гарне здоров'я. Останнім відкриттям вчених можна просто пишатися, бо вони винайшли спосіб уповільнення старіння. 

Так, ізраїльські вчені знайшли спосіб уповільнити біологічний процес старіння у людей. Результати їхнього дослідження були опубліковані в науковому журналі, пише korrespondent.net.

"Як відомо, в процесі старіння людського організму коротшають захисні "ковпачки" на кінцях хромосом - теломери, які захищають хромосоми від руйнування і відповідають за цілісність геному в процесі поділу клітини. Чим старша людина і чим більше у неї хвороб, тим коротші теломери", — ідеться у дослідженні.

Вчені зазначають, що через скорочення теломер клітини втрачають здатність до поділу і стають сенесцентними - не виконують своїх функцій, але і не вмирають, а накопичуються в організмі, заважаючи регенерації. Внаслідок цього організм старіє.

Багато дослідників в сфері генетики намагалися знайти способи відновлення зростання теломер і усунення сенесцентних клітин. Вченим з Університету Тель-Авіва вдалося досягти такого ефекту за допомогою гіпербаричної оксигенації, або кисневої терапії в умовах високого тиску. Вони встановили, що у людей похилого віку при отриманні чистого кисню в умовах гіпербаричної барокамери довжина теломер збільшується на 20%.

У дослідженні брали участь 35 здорових людей у ​​віці понад 64 роки. Кожного з пацієнтів поміщали в гіпербаричну барокамеру на 90 хвилин протягом п'яти днів на тиждень протягом трьох місяців, і там вони дихали чистим киснем.

Як заявили організатори експерименту, зараз теломери випробовуваних досягають такої ж довжини, яка була у них 25 років тому. Крім того, подібна терапія дозволила на 37% знизити кількість сенесцентних клітин в організмі, що полегшило процес регенерації.

І поки що скористуватися  методом дослідження для більшості українців є проблематичним, ніхто не відміняв прогулянки на свіжому повітрі. Адже перебуваання на природі, прогулянки у зручному одязі чи красивому спортивному костюмі, з музикою у навушниках чи без,   не тільки піднімають настрій, але й сприяють укріпленню імунітету.  А отже, подовжують здоров'я і молодість.

До слова, як харчуватися при діабеті: поради лікарів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитаннягодина тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання2 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання3 години тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання4 години тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання5 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання5 годин тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання6 годин тому