Догори
Дати відгук

Баклажани по-грузинськи на зиму від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Із цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 3 банки по 0,5 л.

2 хв на прочитання08 Жовтня 2023, 22:43
Поділитись:

"Певен, у вас уже стоїть кілька баночок баклажанів на зиму, котрі очікують завершення сезону свіжих овочів. Що ж, раджу встрибнути в останній вагон консервації та приготувати ще одну пряну закуску з грузинським смаком", - пише у своєму блозі відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. 

він поділився рецептом та зазначає, що це не зовсім гострі баклажани на зиму, вони менш пекучі й мають грузинський смак завдяки спеціям, часнику та горіхам. Така закуска стане недорогим квитком у кулінарну подорож сонячною Грузією.

ТОНКОЩІ ПРИГОТУВАННЯ БАКЛАЖАНІВ НА ЗИМУ

Обирайте пружні стигнлі баклажани без пошкоджень: внутрішніх чи зовнішніх. Будь-які пошкодження можуть скоротити термін придатності закуски, зіпсувавши всю партію.

Із цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 3 банки по 0,5 л. Не забувайте про те, що стерилізація банок вкрай важлива й забезпечує довготривале зберігання ваших закусок. Тому скористайтеся моїми порадами та закривайте банки перевіреним методом. Стерилізувати банки уже з баклажанами не потрібно. Наприклад, баклажани, як гриби, на зиму термічно не оброблялися, тому вони потребували додаткової стерилізації. Тут необхідності в цьому немає.

ЯК ЗАГОТУВАТИ БАКЛАЖАНИ НА ЗИМУ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг баклажанів
  • 150 г волоських горіхів
  • 2 головки часнику
  • 1 гострий перець
  • 50 мл олії
  • 50 мл яблучного оцту
  • 2 ч.л. хмелі-сунелі
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру

БАКЛАЖАНИ ПО-ГРУЗИНСЬКИ НА ЗИМУ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте 1 кг баклажанів, наріжте їх кільцями та викладіть на застелене пергаментом деко. Випікайте 20 хвилин.

 КРОК 2

Підсушіть на пательні 150 г волоських горіхів впродовж пари хвилин, помішуючи. Очистьте 2 головки часнику і подрібніть через часниковитискач. Гострий перець наріжте кільцями.

 КРОК 3

Перекладіть баклажани в каструлю, сотейник чи глибоку сковорідку, додайте до них 50 мл олії, 2 ч.л. хмелі-сунелі, по 1 ст.л. солі та цукру, часник, горіхи та перець. За необхідності додайте трішки води. Гарно перемішайте та тушкуйте 20 хвилин.

 КРОК 4

Простерилізуйте банки. Останнім у закуску додайте 50 мл яблучного оцту, перемішайте та зніміть з вогню через 2-3 хвилини.

 КРОК 5

Розкладіть закуску по банках, закрутіть і лишіть остигати за кімнатної температури, перевернувши догори дном.

Готувати – це просто!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гороскоп на середу, 1 травня
Будьте готові до викликів: гороскоп на середу, 1 травня
2 хв на прочитання44 хвилини тому
Магнітні бурі на середу, 1 травня
Можуть чинити негативний вплив на здоров'я: магнітні бурі на середу, 1 травня
1 хв на прочитаннягодина тому
Посадовці незаконно приватизували землю
На Львівщині судитимуть посадовців, які незаконно приватизували землю, призначену для будівництва дороги
1 хв на прочитання3 години тому
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів стане цифровим
2 хв на прочитання4 години тому
Естонія повернула Україні 274 незаконно вивезені предмети культурної спадщини
2 хв на прочитання5 годин тому
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Безпечне купання у Дніпрі – на що варто звернути увагу
2 хв на прочитання8 годин тому
Без рекордних показників та стихійних метеорологічних явищ: прогноз погоди в Україні на травень
3 хв на прочитання9 годин тому