Догори
Дати відгук

Коли дитина з нежитем може спокійно ходити до школи – пояснює алерголог

Якщо нежить алергійний.

1 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 15:04
Поділитись:

У  інтерв’ю GreenPost Марина Борисюк, кандидат медичних наук, алерголог, директор медичного центру пояснила, що робити, якщо дитину згідно теперішніх інструкцій не пускають до школи чи садочка з нежитем, а ви гадаєте, що це не ГРВІ, а звичайна алергія.

«Потрібно піти до сімейного лікаря й узяти направлення до алерголога – ми зробимо аналіз, який називається назоцитограма: спеціальною паличкою робиться мазок, і за два робочі дні ми отримуємо результат. 

Якщо в цьому мазку багато клітин, які називаються еозинофіли, ми говоримо, що це нежить алергічного плану, і призначаємо якийсь спрей у ніс – адже дитині погано, вона не може дихати, їй треба допомогти. Якщо ж переважають лейкоцити, найімовірніше, ідеться про бактеріальну природу нежитю, тоді ми кажемо: вам до лора»,
– пояснює Марина Борисюк.

Лікар додає, що при цьому проводиться огляд дитини: їй міряють температуру, слухають легені тощо.

«Якщо ми бачимо, що це алергічний нежить, то даємо висновок, що дитина здорова, її нежить пов'язаний не з інфекцією (зокрема COVID, якого всі бояться), а з сезонною або річною алергічною реакцією. У цьому випадку висновок лікаря має юридичну силу», – пояснює алерголог.

Ми писали, що алергія виліковна, і лікар розповідає, як цього досягнути.

Також раніше ми розповідали, як визначити, на що саме у тебе алергія.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я