Догори
Дати відгук

7 простих кроків, які допоможуть прискорити метаболізм

Прискорений обмін речовин покращить ваше здоров'я.

1 хв на прочитання25 Травня 2024, 06:50
Прискорити метаболізм Корисні звички Схуднення Прискорити метаболізм Корисні звички Схуднення
Поділитись:

Метаболізм – це обмін речовин у нашому організмі. Напевно, в кожного є хоча б один знайомий, який їсть усе, що заманеться, і водночас не набирає зайвої ваги. Це все завдяки швидкому обміну речовин. Якщо у вас усе зовсім навпаки, то засмучуватися не варто, адже є доволі простий вихід. 

Прискорений обмін речовин допоможе вам не лише покращити своє здоров'я, а й знизити вагу. Лікар Світлана Нікітчук назвала 7 простих кроків, які допоможуть прискорити метаболізм.

  • Пийте багато води. При нестачі рідини організм витрачає менше калорій, бо намагається заповнити запаси води, а не спалює жири.
  • Ведіть активний спосіб життя. Прискорити обмін речовин допоможе будь-яка активність, це може бути біг, танці, ходьба, силові тренування.
  • Дотримуйтесь режиму. Наш організм дуже розумний механізм, який запрограмований є у певний час. Отже, він витрачає енергію, отриману з їжею, до кінця, тому що впевнений, що незабаром буде новий прихід.
  • Прокидайтеся раніше. Ранкове світло регулює біологічні процеси, які пов'язані зі зміною дня і ночі. ⠀
  • Перестаньте робити перекушування. Якщо ви часто робиться легкі перекушування, то організм не витрачає енергію і не спалює жир.
  • Їжте чисті продукти, не перероблені, без добавок та підсилювачів смаку. Жодних ковбас, сосисок, покупних пельменів. Якщо вам хочеться ковбаси, то краще запекти м'ясо.
  • Контролюйте стрес. Негативні емоції змушують щитовидну залозу уповільнювати обмін речовин, як наслідок – може виникнути зайва вага.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я