Догори
Дати відгук

5 вечірніх дій, які полегшать симптоми менопаузи

І все це може бути оптимально інтегровано у вечірню рутину.

3 хв на прочитання02 Листопада 2022, 00:26
Поділитись:

Припливи жару, перепади настрою, порушення сну, втрата лібідо, випадання волосся або проблеми з вагою — побічні ефекти менопаузи можуть бути дуже неприємними і навіть знижувати якість життя. Жінки відчувають дискомфорт, апатію й іноді важко встають із ліжка.

Основною причиною є зміна гормонального тла. Починає вироблятися менше гормонів, і організму потрібен час, аби звикнути до дисбалансу. Однак ми можемо природним чином покращити самопочуття, забезпечуючи організм достатньою кількістю життєво важливих речовин, приділяючи час розслабленню та зміцнюючи впевненість у собі. І все це може бути оптимально інтегровано у вечірню рутину, розповідає MissFit.

1) Правильна вечеря

Щоби полегшити симптоми менопаузи, варто переглянути своє харчування. І збалансована вечеря має велике значення: ми повинні за можливості уникати цукру, вибирати клітковину, білки та їсти продукти, що містять так звані фітоестрогени. Вони заповнять дефіцит естрогену та збалансують гормони. Фітоестрогени містяться в бобових, соєвих продуктах, насінні льону, соняшнику та гарбуза, а також у часнику та сухофруктах. Тому варто включати хоча б один із цих продуктів у меню на вечерю.

2) Турбота про красу

Менопауза вражає шкіру та волосся. Шкіра стає тоншою, зморшки поширюються набагато швидше. Волосся поступово стоншується, а іноді випадає. Правильне харчування особливо ефективно допомагає подолати цю проблему, але ми також можемо протистояти неприємним змінам за допомогою кількох процедур.

Наприклад, для сяючого кольору обличчя ми можемо стимулювати утворення колагену кожні 2-3 дні, використовуючи дермаролер і сироватку, збагачену гіалуроновою кислотою. Завдяки їм шкіра набуває свіжого блиску, а зморшки зменшуються. Для зміцнення кореня волосся корисний масаж за допомогою масажера для голови (він також є чудовим розслаблюючим ритуалом) або маски, що активують утворення кореня волосся.

3) Релаксація

Під час клімаксу багато жінок страждають від внутрішнього занепокоєння, яке посилюється ввечері та заважає спати. Щоб у вас більше не було цієї проблеми, варто зайнятися вечірнім розслабленнямНехай це невеликий сеанс йоги або медитація — всі ці практики гарантують перемикання думок, зміцнення суглобів, кісток і сухожиль. Тіло та голова відключаються від проблем, що полегшує засинання.

4) Правильні харчові добавки

Звісно, ​​гінеколог може виписати капсули з гормонами, які зменшують симптоми менопаузи. Однак, перш ніж ми вдамося до хімічних препаратів, варто спробувати натуральні засоби. На щастя, існує багато харчових добавок із натуральними інгредієнтами, які допомагають привести організм у баланс під час клімаксу. Багато капсул збагачені дуже корисними речовинами і містять ямс, червону конюшину, вітекс священний, гіалуронову кислоту та сою. Вони врівноважують гормональний баланс і таким чином захищають від припливів жару, безсоння й інших симптомів клімаксу.

5) Пийте достатньо чаю

Якщо ви страждаєте від припливів жару, чашка чаю має бути на вашому столі щовечора. Так, ви правильно прочитали. Навіть якщо думка про гарячий напій виводить ще більше поту з ваших пор, вам варто його пити. Тому що чай допомагає уникнути нічного потіння. Звичайно, це стосується не всіх сортів чаю. Зокрема, чай із шавлією відомий своєю антиперспірантною дією. Таніни та гіркі речовини, що містяться в ньому, а також ефірні олії можуть пригнічувати діяльність потових залоз. Просто випивайте чашку теплого напою за 2 години до сну.

Також ми розповідали про три напої, щоб тримати жіночі гормони в нормі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.