Догори
Дати відгук

Три напої, щоб тримати жіночі гормони в нормі

Їх варто пити щодня.

2 хв на прочитання08 Квітня 2022, 07:47
Поділитись:

Навіть незначні зміни одного гормону можуть спричинити серйозні наслідки для всього організму. Як же відновити гормональний баланс? Teletype ділиться трьома рецептами напоїв, які жінкам варто пити щодня, аби тримати гормони в нормі.

Рецепт №1

Тепла вода з лимоном допомагає скинути зайву вагу, вивести токсини з організму, покращити імунітет, стан шкіри та травлення. Річ у тім, що лимон здатен впливати на гормон ситості — лептин.

Якщо він не в балансі, організм починає накопичувати жирові відкладення.

Рецепт дуже простий: вичавіть сік половини лимона і залийте окропом, дайте йому злегка охолонути і випийте залпом. Ранок краще розпочати із цього напою.

Рецепт №2

Чай із листя малини, яке регулює жіночу репродуктивну систему. Воно зміцнює матку, завдяки чому менструації, пологи та клімакс проходять легше. Цей чай дає незвичайну бадьорість і може замінити каву. Випивайте його по три чашки на день, і гормональний фон буде добрий.

Рецепт приготування теж нескладний: залийте одну столову ложку листя малини (можна сухого) 200 мл окропу, дайте настоятися 10 хвилин. Не пийте перед сном, приймати краще зранку та протягом дня.

Рецепт №3

Молоко з куркумою — один із найвідоміших рецептів аюрведи. Його ще називають «золоте молоко». Цей напій призводить до балансу всіх гормонів, зміцнює імунну систему, покращує травлення, лікує застуду.

Рецепт: на 200 мл гарячого молока ½ ложки куркуми, можна додати мед за смаком. Цей напій краще пити на ніч.

Також ми розповідали, як обдурити гормони, що викликають ожиріння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost