Догори
Дати відгук

Замість десяти днів – п’ять, в Україні скоротили термін самоізоляції для COVID-хворих

Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів

1 хв на прочитання07 Лютого 2022, 22:26
Коронавірус Коронавірус
Поділитись:

Тепер повторне тестування можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів хвороби або отримання позитивного результату ПЛР, а не чеккати 10 днів, як раніше.

"Змінами було скорочено тривалість як амбулаторно-поліклінічного, так і стаціонарного лікування. Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати взяття матеріалу на тестування. Повторне тестування на COVID-19 також могло проводитись не раніше 10 днів з часу появи симптомів чи першого позитивного тесту", — зазначили у МОЗ.

Тепер повторне тестування на наявність в організмі вірусу можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР. Важливо, що йдеться лише про тестування методом ПЛР.

"Якщо людина отримала негативний ПЛР-тест та не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати. Також самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування", — наголошують у МОЗ.

В повідомленні сказано, що також змінено вимоги до повторного проведення тестування. Тепер підтвердженим вважається випадок COVID-19 без наявності симптомів, але який був підтверджений експрес-тестом на антиген. Основна умова – контакт із підтвердженим випадком COVID-19. При цьому нагадується, що раніше підтвердження експрес-тестами було достатньо лише для осіб, у яких були наявні симптоми COVID-19. Для безсимптомних хворих необхідно було підтвердження ПЛР-методом.

Раніше ми писали, що Відсьогодні вакциновані діти 14 — 17 років зможуть витратити свою «ковідну» тисячу

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я