- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Єгипетський пиріг із заварним кремом — суперовий рецепт оригінальної випічки
Єгипетський пиріг із заварним кремом — суперовий рецепт оригінальної випічки
Неземна насолода.

Єгипетський пиріг із заварним кремом — це просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста та солодкої начинки робить цей десерт надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті — неземна насолода.
Інгредієнти:
молоко — 1 скл. для тіста + 2 скл. для крему;
сухі дріжджі — ½ ч. л.;
яйця — 1 шт. для тіста + 1 шт. для крему;
борошно — 3-4 скл.;
масло — 200 г;
сіль — ⅓ ч. л.;
цукор — 1 скл.;
крохмаль — 3 ст. л.;
ванілін — до смаку.
Приготування.
Яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати та змастити м’яким (не розтопленим) маслом.
Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
Загорнути обидва «равлики» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
Дістати тісто, розкачати окремо обидва шматки завтовшки 2-3 мм.
Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
Верхній має бути трішки більшим за нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим із молоком яйцем.
Поставити у розігріту до 180 °C духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.
Більше новин читайте на GreenPost.







