Догори
Дати відгук

Яким безпечним способом робити чищення обличчя та як реально зберегти здорову шкіру?

Доглянута та здорова шкіра – це не тільки генетика, але й щоденні праця та догляд за шкірою.

5 хв на прочитання23 Лютого 2022, 18:24
Шкіра обличчя Шкіра обличчя
Поділитись:

Чищення шкіри обличчя – доглядовий ритуал, вкрай важливий для кожної жінки. Саме він дозволяє довго підтримувати вашу шкіру в естетичному та, звісно ж, здоровому вигляді.

Все про процедури очищення шкіри обличчя

Доглянута та здорова шкіра – це не тільки генетика, але й щоденні праця та догляд за шкірою, а також комплексний підхід. Важливо поєднувати і здорове харчування, і водний баланс, і доглядові домашні процедури, а також професійні салонні косметологічні процедури. Часте використання декоративної косметики, часте потовиділення, рідкісне очищення шкіри, проблеми в роботі ШКТ та інше – все це впливає на проблеми зі шкірою та її зовнішній вигляд.

Чистка обличчя, як реальний та нескладний спосіб зберегти здорову шкіру обличчя, а також основний і першорядний крок догляду за шкірою в цілому, підбирається, залежно від типу шкіри. Різняться як самі доглядові засоби, так і маніпуляції зі шкірою. Яке чищення обличчя краще та безпечніше, механічне або апаратне, наприклад, які є в обох варіантів плюси і мінуси – все це зможе підказати кваліфікований лікар-косметолог, який також уточнить, чи є протипоказання до проведення процедури.

Поширені показання та протипоказання:

чищення проводиться, якщо є:

  • розширені пори;
  • комедони (чорні крапки);
  • себорея, властива надмірно жирній шкірі обличчя;
  • міліуми (так звані білі крапки);
  • взагалі схильність до висипань;
  • а також – у якості планової гігієнічної чистки (комбінована та жирна, схильна до швидкого забруднення шкіра) та при погіршенні тонусу шкіри.

чищення не проводиться, якщо є:

  • алергічний дерматит;
  • акне та постакне 3-4 стадії (так, чистка обличчя допомагає запобігти акне, але у гострій фазі здійснювати чистку не можна);
  • демодекоз;
  • різні порушення цілісності шкіри в передбачуваній зоні процедури та інші шкірні захворювання.

Показання до проведення чистки лиця

Зважаючи на те, що з віком вироблення природного колагену та еластину у шкіри помітно знижується, очищення обличчя важливе і для підвищення тургору. Таким чином, чистка здатна навіть підтягнути вже не таку пружну дерму і повернути їй молодого вигляду.

Види чисток обличчя

Механічне чищення

Механічне чищення обличчя – це ефективна, хоч і класична процедура догляду за шкірою. Вона, називаючись ще ручною, передбачає можливе розпарювання обличчя паром з метою пом'якшення шкіри, а також розкриття пор. Саме такий догляд за обличчям, як механічна чистка, хоч і має плюси у вигляді простоти всіх маніпуляцій та можливості зробити її навіть без спеціального обладнання, все ж таки не ідеальна у якості подібного догляду.

На жаль, небезпека механічної чистки існує. Вона здатна призводити до сильної гіперсекреції себума (шкірного сала), надмірного почервоніння шкіри, появи куперозу та навіть раннього старіння дерми. Щоб цього уникнути, є можливість віддавати перевагу іншим, більш щадним у плані травматизації, але також ефективним методам очищення.

Апаратне чищення

Апаратне чищення обличчя вважається більш безпечнішим способом, тому що воно зовсім атравматичне.

Ультразвукова чистка обличчя

Ультразвукове чищення обличчя, як зовсім неінвазивна процедура, дає доволі глибоке очищення пор і шкіри безпосередньо за рахунок ультразвуку. Чищення обличчя ультразвуком здійснюється як ультразвуковий скрабер, який за рахунок величезної кількості коливань в секунду делікатно нібито розпушує верхній шар шкіри та видаляє скупчення себума, ороговілий шар тощо. На відміну від механічних чисток, ультразвукова набагато рідше (практично ніколи) викликає подразнення шкіри.

Комбінована чистка

Комбінована чистка обличчя також має місце при догляді за шкірою. Вона, у свою чергу, проводиться у кілька етапів, бо поєднує механічне та ультразвукове чищення обличчя, що також дозволяє дбайливо доглядати навіть за чутливою шкірою. Деякі ділянки обличчя в даному випадку піддаються механічному способу, а деякі – апаратному.

Безперечні переваги апаратного чищення

Всі види апаратного чищення – лазерне, ультразвукове, вакуумне – мають спільну перевагу у вигляді повної безпеки. Будь-яка атравматична чистка шкіри обличчя дуже затребувана та дієва при чутливій шкірі, наявності надмірно жирної шкіри та акне 1-2 ступеня, а також при комедонах і навіть фолікулярному кератозі.

Переваги ультразвукового атравматичного чищення обличчя як в його неінвазивності, так і в тому, що буде суттєвий ефект вже після першої процедури. На відміну від ручної чистки, апаратна не провокує почервоніння та освіжає колір й текстуру шкіри. Ефект від процедури – одразу.

До та після процедури чистки обличчя

Лазерне чищення шкіри також досить якісний та сучасний метод, але заснований на іншому принципі. Його методика заснована на лазерних променях, які буквально випаровують ороговілі частинки дерми задля стимуляції активної регенерації клітин шкіри. Таким чином добре усуваються пігментні плями, рубці постакне, мімічні зморшки тощо. Лазерний метод має високу точність та глибину проникнення свого лазерного променя, що також робить його зовсім неінвазивним. Це, у свою чергу, дозволяє проводити процедуру абсолютно комфортно та без періоду реабілітації.

Наше обличчя вимагає очищення у будь-яку пору року. Зберегти здорову шкіру легко, якщо не нехтувати регулярною чисткою та загалом відвідуванням лікаря-косметолога. Більш того, ефективне, швидке, безболісне і безпечне ультразвукове апаратне чищення цілком доступне сьогодні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.