Догори
Дати відгук

Як холод може допомогти схуднути

Осінь — чудовий час, щоб привести себе у форму.

3 хв на прочитання15 Жовтня 2021, 00:40
Поділитись:

«Сучасна газета» розповідає, що холод значно підвищує швидкість обміну речовин, оскільки тілу потрібно затратити значну кількість енергії для вироблення тепла. Отож осінь — чудовий час, щоб привести себе у форму.

У повідомленні йдеться, що тренування в холодну пору року надворі відзначаються вищою ефективністю і в плані жироспалювання, і загалом для підвищення адаптаційних ресурсів. Навіть просто короткотривалі прогулянки можуть принести величезну користь для \організму та ще й приємним бонусом – нормалізацію ваги.

«Сучасна газета» розповідає, що в людському тілі існує два види жиру – білий та бурий. Основна функція першого – запасати енергію, другого – спалювати її з метою виділення тепла.

«Коли ми тремтимо від холоду, в організмі напружуються всі м’язи і відбувається трансформація білого жиру в бурий, тобто запаси енергії витрачаються на те, щоб зігрітися. Дослідники цього процесу адаптації прийшли висновків, крім того, що при тривалому перебуванні в середовищі з низькими температурами допомагає регулювати рівень цукру в крові, що теж, своєю чергою, позитивно впливає на метаболізм і процес схуднення», — пояснює «Сучасна газета».

Результати досліджень науковців із Ноттінгема також підтверджують це явище. Піддаючи стовбурові клітини людини впливу температури 32 °С (для клітин навіть такої зміни достатньо), науковці спостерігали диференціацію клітин в адипоцити вищезгаданого бурого жиру.

«Існує твердження, нібито 10 хвилин тремтіння на холоді замінює годинне тренування на велотренажері. Або по-іншому – енергетичні витрати при низьких температурах збільшуються приблизно на 400 ккал на годину. Але така інформація дещо перебільшена. Справді, процеси в організмі при понижених температурах нагадують ті, які відбуваються при фізичній активності, а отже, й енергетичні витрати приблизно на рівні, але це у тому випадку, коли температури достатньо низькі», — ідеться в повідомленні.

«Сучасна газета» розповідає про кріоліполіз – процедуру, направлену на схуднення в спеціально створених умовах. Принцип дії – вплив низьких температур. Однак безпека процедури поки під знаком питання.

Тим же, хто вирішив знизити вагу за рахунок холоду, слід враховувати і ще один момент.

«Важливо розуміти, що з зниженням температури середовища зазвичай дуже зростає апетит. Мало хто контролює такі процеси і тому часто з приходим зими набирає зайві кілограми. Адже харчування – це 70 % результату! Отож вчимось першою чергою регулювати споживання калорій, а вже потім добавляємо за порадою Австралійських науковців 15-хвилинні прогулянки на свіжому повітрі при низьких температурах. Як результат – чудова фізична форма і задовільний стан організму», — запевняє «Сучасна газета».

Також ми розповідали, що науковці радять, як мерзнути з користю для здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.