Догори
Дати відгук

Як гаряча їжа руйнує організм

Постійний опік призводить до омертвіння тканин стравоходу.

1 хв на прочитання15 Травня 2024, 17:32
Як гаряча їжа руйнує організм Як гаряча їжа руйнує організм
Поділитись:

Найшкідливіше, що може статися з любителями гарячої їжі, - це опік ротової порожнини чи язика. Це не смертельно, та все одно неприємно. У роті утворюються ранки чи виразки, і любителі гарячого відчувають дискомфорт і навіть не можуть нормально розмовляти. Для загоєння потрібно кілька днів.

Для зубів особливо шкідлива різка зміна холодної та гарячої їжі. Наприклад, якщо запивати морозиво кавою, то на емалі утворяться тріщинки, у яких згодом накопичуватимуться бактерії. Це призведе до повільного руйнування зубів.

Та набагато гірше, якщо гаряча їжа потраляє до стравоходу, який під впливом високої температури починає буквально руйнуватися. Стінки стравохожу пошкоджуються, термічний опік спричиняє набряк, і людині важко ковтати навіть воду.

А найнебезпечніше те, що, коли людина їсть гарячу їжу постіно, вона адаптується, і чутливість знижується.  Поступово втрачається самокнотоль щодо того, наскільки їжа гаряча. Постійний опік призводить до омертвіння тканин стравоходу. Зголом виникає запалення в шлунку, коли руйнуються його клітини. На укражених місцях утворюються виразки, і тоді без кваліфікованої медичної допомоги не обійтися.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.