Догори
Дати відгук

Вісім порад, щоб «їсти все» при діабеті

Якщо ви не можете відмовитися від улюблених страв, то можна принаймні зробити їх кориснішими.

3 хв на прочитання27 Листопада 2021, 00:43
Поділитись:

Сайт порад howkit розповів про застереження та хитрощі, які дадуть змогу продовжувати насолоджуватися улюбленими смаками під час діабету. Щоправда, з деякими поправками.

Якщо ви любите солодке, варто використовувати цукрозамінники.

Якщо ви полюбляєте фруктові смаки, надавайте перевагу свіжим фруктам — тим же яблукам чи ягодам.

«І смачно, і корисно, і рівень цукру в крові не стрибає», — наголошує howkit.

Але сухофрукти для людей із діабетом можуть бути небезпечними.

Окрім того, потрібно враховувати, що з фруктових соків при діабеті корисний лише сік прямого віджиму з м’якоттю. Якщо хочеться чогось фруктового, можна зварити компот або пити чисту воду зі шматочком лимону.

Натуральні чай (чорний або зелений) і кава (еспресо, по-турецьки, класичний лате чи капучино) є цілком припустимими, хоча перевагу все одно слід надавати чистій воді.

Борошняні вироби також не конче повністю виключати з раціону. Якщо до білого хліба додати молотого насіння льону, то сплеск глюкози буде не такий високий. Що ж до макаронів, то просто обирайте сорти з борошна твердих сортів пшениці.

Якщо ви не можете відмовитися від картоплі, то просто не смажте її, а запікайте або тушкуйте.

Білий рис — це «пусті» калорії з високим ГІ, тому спробуйте нешліфований або бурий.

Якщо ви любите йогурт, готуйте його самостійно. Є різні варіанти приготування йогурту в домашніх умовах. Найлегший — йогуртниця, прилад, який має лише дві кнопки: ввімк/вимк і кнопку таймера. Закваску слід розчинити в теплому молоці, розлити це молоко по склянках (вони є в наборі) та поставити на 7-9 годин у йогуртницю.

Можна скористатися мультиваркою. Принцип такий же: тепле молоко з розчиненою в ньому закваскою слід розлити по склянках, поставити їх у чашу мультиварки та виставити режим «Йогурт». Якщо такий режим відсутній у вашій моделі мультиварки, тоді вам на допомогу прийде режим «Мультишеф». Час приготування — 7-9 годин, температура — 37-39 °С. Готувати під закритою кришкою.

Інший варіант — термос. Наливаєте туди розігріте до 37 °С молоко, додаєте необхідну кількість закваски, і через 8 годин йогурт готовий.

Найпростіший же варіант — приготування домашнього йогурту в каструлі. Нагріваємо молоко до 37 °С, розчиняємо закваску в ньому, накриваємо кришкою та укутуємо ковдрою. В такому стані залишаємо на 8 годин у місці, де цю каструлю ніхто не буде чіпати.

Також ми розповідали про 10 продуктів харчування, заборонених при діабеті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора