Догори
Дати відгук

Вінницькі лісівники розповіли, як допомагають плямистим оленям пережити зиму

Раніше олені мешкали лише у вольєрі

2 хв на прочитання21 Грудня 2022, 14:18
Поділитись:

У лісових угіддях ДП «Вінницький лісгосп» мешкають олені плямисті. За даними цьогорічного «перепису» їх було 70 особин, але лісівники сподіваються, що чисельність цих тварин збільшилася, адже у травні-червні олениці народили малят.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького ОУЛМГ.

За даними пресслужби, точну кількість оленів лісівники знатимуть незабаром. Традиційно у лютому проводять облік чисельності диких мисливських тварин усі держпідприємства лісового господарства Вінниччини. А поки сніг та мороз, лісівники та єгері Вінницького лісгоспу допомагають тваринам пережити зиму, здійснюючи підгодівлю тварин.

«Раціон оленя плямистого простий – сіно, гіллячковий корм, кукурудза в качанах, буряк, - розповідає єгер Шендерівського лісництва Віталій Антонюк. – Регулярно розвозимо корми, двічі або тричі на тиждень, дивимося за потребою. Викладаємо ласощі у звичні для тварин підгодівельні майданчики».

«Раніше олені мешкали лише у вольєрі для напіввільного утримання диких тварин, який знаходиться у лісі на площі 163 га. Потім частину популяції випустили у вільне середовище.

Вольєрне розведення оленя плямистого вінницькі лісівники розпочали ще у 2018 році. Тоді завезли 10 самок, які привели того ж року молодняк. Пізніше привезли самця на кличку Султан.

Таким чином ДП «Вінницький лісгосп» збільшує популяцію цього виду. Для цього лісівники виконують усі необхідні заходи, уважно доглядають та охороняють тварин. На території вольєру створено весь комплекс біотехнічних споруд, їх регулярно підгодовують, у літній період заготовляють усі необхідні корми, закуповують сіль. Також на території вольєру споруджено штучну водойму із проточною водою», - йдеться в повідомленні.

Тварини досить полохливі і до них важко підійти, щоб сфотографувати. Втім єгерю В.Антонюку під час здійснення обходу лісових угідь, вдалося записати коротке відео.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко