Догори
Дати відгук

Від яких напоїв краще відмовитися вже зараз, аби діти не почали хворіти у вересні

Чим небезпечні улюблені напої?

2 хв на прочитання23 Серпня 2022, 22:58
Поділитись:

Якщо діти пішли до школи чи в садок у вересні й захворіли, справа може виявитися взагалі не в мікробах і поганому імунітеті, а в тому, що ваші діти пили влітку. «Досвідчений фармацевт» розповідає про напої, які виснажують організм і призводять до хвороб.

Газовані напої — це високий уміст вуглекислого газу та синтетичних мінералів. Після них іде сильне закислення організму, а на його фоні виникають хвороби.

Лимонад — високий уміст цукру, барвників, вуглекислого газу вбиває імунітет.

Сокимістять барвники, консерванти, синтетичні вітаміни, користі ніякої, все навпаки.

Коктейлі з ягід, фруктів і льоду. Ніхто їх у кафе не миє. Лід роблять із водопровідної води невідомої якості. Усе разом — джерело бактерій і навіть лямблій.

Компоти із сухофруктів. Якщо правильно їх зробити, можна іноді випити. Але слід враховувати, що сухофрукти з півдня обробляють отрутохімікатами, щоби їх не погризли шкідники на складі. А якщо нічим не обробляють, то там заводяться патогенні мікроорганізми. Адже солодкий, липкий наліт на сухофруктах — гарне живильне середовище для розвитку інфекції та шкідливих бактерій. Компот краще не варити, щоб вітаміни хоч якісь зберегти, а без кип'ятіння не вбити мікроби. Виходить, що з компотом ми отримуємо менше користі, а то й зовсім не отримуємо.

Киселі, магазинні концентровані суміші навіть немає сенсу купувати — це суцільна синтетика.

Домашні киселі з ягід мають високий уміст цукру та крохмалю, який збільшує надлишок слизу в кишківнику та сприяє розвитку патогенних мікроорганізмів.

Молоко. У магазинах воно з антибіотиками чи консервантами. Домашнє — з бореліозом або іншими інфекціями, що викликають захворювання не відразу, а, буває, через 10-15 років.

Енергетики взагалі не мають зі здоров'ям нічого спільного. І сили вони зовсім не додають, це ілюзія.

Окрім того, ми розповідали батькам школярів, як уникнути проблем із зором.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.