Догори
Дати відгук

В Україні з'являються перші сади мигдалю

Разом із розширенням розплідника мигдалю і розвитком промислових мигдальних садів відразу ж виникає необхідність у створенні оптимальної технології вирощування в промислових садах.

1 хв на прочитання05 Листопада 2020, 12:20
Поділитись:

На Півдні України почали висаджувати перші промислові сади мигдалю. Про це повідомив президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін, на своїй сторінці в Facebook.

«Створення промислових мигдальних садів — це не просто амбітна програма Української горіхової асоціації, а один з реальних способів диверсифікації сільського господарства в умовах мінливого клімату, особливо для Півдня України», — написав він.

Геннадій Юдін зазначив, що за мигдалем майбутнє українського горіхівництва, адже клімат змінюється і в цих умовах горіх відчуває себе добре.

«Це надає аграріям можливість диверсифікувати традиційний аграрний бізнес. Тому перші конкретні кроки для створення промислового мигдалевого ведення господарства вже зроблені, перші щеплені саджанці українських сортів сьогодні відправляються для створення нових садів мигдалю», — повідомив президент Української горіхової асоціації.

Також він зазначив, що разом із розширенням розплідника мигдалю і розвитком промислових мигдальних садів відразу ж виникає необхідність у створенні оптимальної технології вирощування в промислових садах для підвищення рентабельності мигдалевого садівництва. 

Нагадаємо, кешью, мигдаль, волоський горіх - універсальний перекус для тих, хто намагається дотримуватися здорового харчування, а також смачна й поживна добавка до інших страв. У горіхах містяться «правильні» жири, вони допомагають насититися і вгамувати голод в перервах між основними прийомами їжі. Хоча, як і будь-яким, навіть самим корисним продуктом, зловживати ними не варто.

Щоб витягти з горіхів максимум поживних речовин, перед вживанням необхідно активувати їх.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото:
Радіо MAXIMUM
Названо ТОП-8 найкорисніших для здоров’я фруктів
4 хв на прочитанняВчора
Фото: khersonci.com.ua
В Україні продають "місячні" кавуни: схожі на диню з жoвтoю м’якoттю, зі смаком манго
1 хв на прочитання24 Липня 2021
Кавун, м'ясо, вино, мед: вісім українських продуктів отримають визнання в країнах ЄС
Кавун, м'ясо, вино, мед: вісім українських продуктів отримають визнання в країнах ЄС
4 хв на прочитання24 Липня 2021
Дієтолог два роки зберігала фаст- фуд, результат — на відео
Дієтолог два роки зберігала фаст-фуд, результат — на відео
1 хв на прочитання23 Липня 2021
На Одещині негода «вкатала» поля кукурудзи й соняшника в землю, масштаб стихійного лиха показали фермери — відео
1 хв на прочитання22 Липня 2021
Фермер тримає 340 кіз та робить неймовірні сири з пліснявою, рікоту та морозиво
1 хв на прочитання22 Липня 2021
В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю і тютюну в супермаркетах
1 хв на прочитання22 Липня 2021
Сезон кавунів: коли купувати, як вибрати корисну ягоду без «хімії»
4 хв на прочитання21 Липня 2021