Догори
Дати відгук

Уроки на природі та позмінне навчання: як навчатимуться діти в Києві

Директорам шкіл радять виевести дітей із переповнених класів на свіже повітря

2 хв на прочитання20 Серпня 2020, 12:46
Фото: Громадське телебачення Фото: Громадське телебачення
Поділитись:

Навчальний рік у Києві почнеться вчасно - 1 вересня. Але через епідемію коронавірусу в Україні навчальний процес буде специфічним, повідомила Ганна Старостенко, голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту 20 серпня на серпневій педагогічній конференції у столиці.

“Порядок організації навчального процесу визначає спеціальний Регламент - перший регіональний документ в Україні, який визначив порядок організації роботи та освітнього процесу в закладах освіти в період адаптивного карантину”, - сказала Старостенко.

Експертка додала, що директорам шкіл профільне міністерство дало лише загальні рекомендації до організації навчального процесу. Як саме почнеться навчальний рік, кожна школа чи ліцей мають визначити для себе окремо на педраді.

Якщо у класах навчаються  до 30 учнів, педагогам рекомендують організувати розведення потоків учнів через різні входи та спланувати різний час початку і завершення уроків для різних класів. Це має допомогти уникнути небезпечного скупчення.

У випадку, коли класи перевантажені, доведеться ділити класи на групи для почергового очного навчання (у понеділок навчаються перші 18 учнів зі списку, у вівторок - друга половина дітей). Виходом у цій ситуації може бути також запровадження позмінного навчання. 

Для старшокласників експерти рекомендують ввести почергове навчання певних класів по дням.

Також директорам і педагогам доведеться прийняти рішення, які предмети з навчального курсу за сприятливої погоди можна викладати поза приміщенням, на шкільному подвір'ї. 

Нагадаємо, що приступити до роботи у новому навчальному році вчителі зможуть лише за умов суворого дотримання рекомендацій МОЗ, серед яких носіння засобів захисту, соціальна дистанція і моніторинг здоров'я учнів.

Кабінет міністрів України також розробив рекомендації для керівників навчальних закладів. Вони мають визначити відповідальну особу по закладу освіти для щоденного контролю за виконанням тимчасових рекомендацій та забезпечити розробку алгоритмів на випадок НС, пов'язаної з випадками захворювання на коронавірус.

Як писав GreenPost раніше, повноцінно навчатися зможуть лише ті маленькі українці, які станом на 1 вересня проживатимуть у “зеленій” та “жовтій” зонах адаптивного карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.