Догори
Дати відгук

Коронавірус: в яких областях діти підуть до школи

Повноцінно навчатися зможуть лише ті маленькі українці, які станом на 1 вересня проживатимуть у “зеленій” та “жовтій” зонах адаптивного карантину.

2 хв на прочитання18 Серпня 2020, 12:16
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

1 вересня сісти за парти українські школярі зможуть лише в тих регіонах, які потрапили до “зеленої” та “жовтої” карантинної зони. Про це 18 серпня на щорічній освітянській конференції повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає кореспондент GreenPost.

“Нещодавно Кабмін прийняв нову постанову про адаптивний карантин, який передбачив чіткий розподіл території нашої держави на 4 рівні епідемічної небезпеки. Обмеження роботи закладів освіти на територіях, які потрапили у зелену та жовту зону відсутні”, - сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар додав, що у так званій “помаранчевій” зоні для навчальних закладів уже починають діяти обмеження. Там обмежується відвідування закладів освіти групами, не більше ніж 20 чоловік. Втім, це не стосується закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. 

На територіях із “червоним” рівнем небезпеки забороняється відвідування усіх закладів освіти, в тому числі й дошкільних. 

Нагадаємо, що станом на 18 серпня до “червоної” карантинної зони потрапив Кіцманський, Снятинський і Заставнівський райони Чернівецької області. Також сюди зарахували Тернопіль, Збаразький, Зборівський, Тернопільський і Козівський райони області. Найбільшу небезпеку коронавірус також представляє у Луцьку та Ківерцівському районах Волинської області.   

“Помаранчевий” рівень небезпеки оголосили в Івано-Франківську, а також у Галицькому, Тисменицькому, Коломийському та Богородчанському районах Івано-Франківської області. На Тернопільщині у цю зону адаптивного карантину потрапили  Бучацький, Чортківський та Заліщицький райони й місто Бережани. Майже повністю до помаранчевої зони адаптивного карантину потрапила Львівська область. Також сюди зарахували Луцький район Волинської області.

Як ми писали раніше, приступити до роботи у новому навчальному році вчителі зможуть лише за умов суворого дотримання рекомендацій МОЗ, серед яких носіння засобів захисту, соціальна дистанція і моніторинг здоров'я учнів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання2 години тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання5 годин тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання5 годин тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання6 годин тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання13 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання13 годин тому
Більше з GreenPost