Догори
Дати відгук

Щитки, маски та ПЛР-тестування: як почнеться навчальний рік для вчителів

Уряд, МОЗ та МОН розробили рекомендації, без виконання яких навчальний рік не почнеться

2 хв на прочитання18 Серпня 2020, 11:13
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Приступити до роботи у новому навчальному році вчителі зможуть лише за умов суворого дотримання рекомендацій МОЗ, серед яких носіння засобів захисту, соціальна дистанція і моніторинг здоров'я учнів. Про це 18 серпня на щорічній освітянській конференції заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент GreenPost

 “Ми втручаємося в освітній процес через те, що ВООЗ оголосила пандемію коронавірусної хвороби. У помаранчевій зоні вчителі мають одягати захисний щиток. У зеленій та жовтій зоні можна викладати без масок”, - наголосив Ляшко.

Головний санітарний лікар країни додав, що на початку уроку вчитель має запитати кожного учня про його самопочуття.

Також у МОЗ розглядають варіант допускати освітян до роботи лише після проведення ПРЛ-тестування на наявність коронавірусу в організмі. Але остаточне рішення залежатиме від підсумків масштабної конференції ВООЗ, яка має відбутися найближчим часом.

Кабінет міністрів України також розробив рекомендації для керівників навчальних закладів. Вони мають визначити відповідальну особу по закладу освіти для щоденного контролю за виконанням тимчасових рекомендацій та забезпечити розробку алгоритмів на випадок НС, пов'язаної з випадками захворювання на коронавірус.

У своєму навчальному закладі директор також повинен організувати збір використаних медичних масок і придбати антисептики та рідке мило для дезінфекції. 

Окрім цього, дирекція повинна обмежити проведення у школах та ліцеях масових заходів. Відповідальним за навчально-виховну роботу рекомендується розробити маршрути руху по території навчального закладу, щоб не допустити скупчення людей, а також скласти графік, за яким для різних груп школярів навчання починалося б у різний час.

У школах також потрібно до початку навчання розмістити банери й плакати з інформацією для дітей про коронавірусну хворобу.

Як писав GreenPost, дистанційна освіта може виявитися шкідливою для деяких категорій дітей. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.