Догори
Дати відгук

Українці створюють з гарбузів унікальні світильники (фото)

Зараз такі світильники дуже популярні як в Європі, так і в азіатських країнах.

2 хв на прочитання04 Листопада 2020, 09:57
seeds seeds
Поділитись:

Дизайн з природних матеріалів вже давно є світовим трендом у суспільстві. Люди вигадали чимало нереальних на перший погляд красивих речей. Так, наприклад, подружжя киян виробляють з гарбуза неймовірно красиві предмети інтер'єру. 

Володимир і Ольга Сергієнко, посадивши років п’ять тому перше насіння декоративного гарбуза лагенарії, із зібраних плодів навчилися  творити  світильники, люстри і вази. Як починалося це вражаюче захоплення в невеликому інтерв’ю для SEEDS  розповіла майстриня Ольга Сергієнко.

"Ми побачили якось живі гарбузики лагенарії. Це було в Одеській області – там вони краще ростуть. Там тепліше. Жінка робила з них твори дещо простіші – пляшечки зі джгутиком. Мені ця рослина сподобалася: і форма, і структура. Ми купили насіння, посадили. У перший рік виросло їх небагато – здається всього 5 гарбузиків. Вони у нас роки 2 лежали як простий декор, поки я не знайшла в інтернеті, що ж люди роблять з таких плодів", — розповідає майстриня.

Зараз такі світильники дуже популярні як в Європі, так і в азіатських країнах. Дуже багато їх в Туреччині, але там люблять трохи інше оформлення – більш яскраве, з камінням.  

"Ідея була моя. Чоловік спочатку впирався. Але тепер ми виготовляємо і люстри, і настільні лампи, і вази з таких гарбузиків. Для нас це просто хобі. Чоловік мій меблями займається, я – бухгалтер", — говорить Ольга Сергієнко.

Відомо, яблука вже здорожчали вполовину, і це ще не зима.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання3 години тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025