Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Клімат
  • Україна продовжує антарктичні дослідження: стартував відкритий конкурс у 30-ту Українську антарктичну експедицію

Україна продовжує антарктичні дослідження: стартував відкритий конкурс у 30-ту Українську антарктичну експедицію

Головними критеріями під час добору є освіта, фаховий рівень та досвід кандидата чи кандидатки.

1 хв на прочитання16 Липня 2024, 12:50
Відкрито конкурс у 30 Українську антарктичну експедицію Відкрито конкурс у 30 Українську антарктичну експедицію
Поділитись:

Стартував відкритий конкурс у 30 Українську антарктичну експедицію (УАЕ), учасники якої працюватимуть на станції "Академік Вернадський" у 2025-2026 роках, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"З 1996-го донині, попри всі виклики, Україна продовжує антарктичні дослідження, чим робить вагомий внесок у світову науку... Запрошуємо долучитися до цієї почесної місії", - ідеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що до команди зимівників традиційно потрібні науковці за напрямами: геологія та геофізика, фізичні науки (метеорологія, фізика атмосфери), науки про життя; команда життєзабезпечення: лікар; кухар; сисадмін; системний механік; дизеліст-електрик.

Згідно з повідомленням, конкурс не має обмежень за статтю, віком чи іншими ознаками.

"Головними критеріями під час добору є освіта, фаховий рівень та досвід кандидата чи кандидатки, а також здатність до роботи в умовах Антарктики та закритого колективу", - додали у відомстві.

У Міносвіти розповіли, що для участі в конкурсі потрібно до 14 серпня включно надіслати до Національного антарктичного наукового центру низку документів.

Як повідомлялося, наразі на станції "Академік Вернадський" працюють 14 учасників 29 УАЕ, зокрема, четверо жінок - лікарка, біологиня, метеорологиня та геофізикиня. До складу цієї команди увійшли 10 новачків і чотири досвідчених полярники.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.