Догори
Дати відгук

У Києві стартував театральний екопроєкт

Організатори хочуть привернути увагу киян до проблеми сортування відходів і захистити столичну сортувальну станцію сміття від зазіхань рейдерів.

1 хв на прочитання25 Січня 2021, 11:03
Фото: Facebook Фото: Facebook
Поділитись:

У столиці розпочався театральний екологічний проєкт Rusalka XXI, за допомогою якого організатори хочуть привернути увагу киян до проблем сортування відходів і забруднення довкілля.

Режисерка Анастасія Вервейко та сценографка Марія Крутоголова кажуть. що він спрямований  на об'єднання театру, екології та соціології. Розпочати перфоменс планували ще рік тому, але карантин вніс свої корективи й фінансування проєкт отримав лише зараз. 

В основі перформансу лежить переосмислення твору Ганса Християна Андерсена «Русалонька». Але сюжет режисерка та сценографка адаптували під сучасну реальність. Русалонька вимушена жити у підводному світі, який страждає від засилля пластику та іншого побутового сміття, котре потрапляє у світовий океан.

Локацію теж обрали відповідну до задуму. Дійство відбудеться у приміщенні станції переробки та сортування сміття «Київміськвторресури». Це основна станція в Києві, яка займається переробкою твердих промислових і побутових відходів вторинної сировини. Як пояснюють організатори, місце обрали не випадково. Бо вже декілька років «Київміськвторресурси» перебувають у критичному стані. Земля, на якій побудована станція, привабила київських забудовників, які прагнуть її привласнити. 

Також із 31 січня до 7 березня учасники перфоменсу будуть власноруч приймати та сортувати пляшки, які надходитимуть на станцію. Таким чином на власному прикладі хочуть показати, що сортування відходів — це важливо. А ще пляшки стануть матеріалом для декорації театральної локації. 

Як стало відомо раніше, в Києві розмістили майже чотири тисячі контейнерів для роздільного збору відходів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко