Догори
Дати відгук

У столиці з'явилося майже 4 тисячі баків для роздільного збору непотребу

У КМДА також розповіли, куди відправляють на переробку батарейки

1 хв на прочитання07 Грудня 2020, 18:58
Поділитись:

У Києві розмістили майже чотири тисячі контейнерів для роздільного збору відходів. Повідомляє пресслужба КМДА.

"У столиці продовжують встановлювати контейнери для окремих фракцій твердих відходів. Протягом року комунальне підприємство «Київкомунсервіс» розмістило у дворах столиці майже 800 контейнерів-дзвіночків для різних фракцій відходів. Загалом для сортування відходів у місті працює майже 4 тисячі одиниць різнотипних баків: дзвіночки – для скла, пластику та паперу; контейнери-сітки – для сухих відходів; а також контейнери для збору небезпечних відходів", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у серпні минулого року у Києві стартував масштабний муніципальний проєкт сортування та перероблення відходів.

"Також окремо радимо викидати небезпечні відходи – термометри, лампи та батарейки – у помаранчеві контейнери з відповідним маркуванням. Звертаю увагу: розбиті ртутні термометри в контейнери викидати не можна. Якщо у вас розбився градусник – викликайте рятувальників, і вони допоможуть очистити приміщення від ртуті", – пояснив він.

Пантелеєв нагадав, що цього року «Київкомунсервіс» уклав договір із підрядною організацією ТОВ «Екологічні інвестиції» на вивезення для переробки 70 тонн батарейок. Батарейки відправлені на переробку на завод GreenWEEE (Румунія). За рік у столиці також відправили на переробку 400 сміттєвозів відходів.

Нагадаємо, було названо ТОП-10 найбільших засмічувачів довкілля в Україні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко