Догори
Дати відгук

У Києві комунальники вивезли десятки автомобільних шин у ліс (фото)

Небезпечні відходи лежать просто неба, вже почали нагріватися та виділяти токсичні речовини.

2 хв на прочитання07 Квітня 2021, 14:30
Сотні небезпечних відходів опинилися просто неба з вини столичних комунальників Сотні небезпечних відходів опинилися просто неба з вини столичних комунальників
Поділитись:

Автомобільні покришки, які днями комунальники взялися масово прибирати із дворів багатоповерхівок у столиці, кияни почали помічати зваленими у посадках і на околицях міста. Світлинами українці діляться у спільноті «Типичный Киев» у Facebook.

«Дуже шкідливі покришки, які так показово прибирали комунальники минулого тижня, привезли на переробку в ліс», — підписав адміністратор спільноти опубліковану світлину.

На ній до десятка старих покришок лежать у лісі під деревом. Це не сміття з найближчого шиномонтажу, адже покришки пофарбовані. Це вказує на те, що недавно вони «прикрашали» клумби та дитячі майданчики в Києві.

Найгірше те, що поблизу небезпечних відходів гуляють домашні тварини. Собаки під час гри можуть почати гризти покришки. Після таких «ласощів» у тварин можуть розпочатися проблеми зі здоров’ям. 

У коментарях до допису кияни почали активно публікувати власні фото. Ситуація у всій столиці однакова: покришки, які активно демонтували комунальники, почали знаходити в лісах, посадках і на околицях Києва.

Олександр Киселевський виставив фото, яке зробив під час прогулянки околицями Києва. На ньому — ті самі використані покришки, які лежать без нагляду.

Віталій Луговський теж помітив такі відходи. Сфотографував їх на вулиці Миколи Закревського на Троєщині. Покришки лежали прямісінько під деревом. 

Також кияни роблять свої припущення, чому небезпечне сміття опинилося просто неба. Сходяться на тій думці, що комунальникам просто немає де його утилізувати. Це підтверджує мешканка столиці Олена Правдива.

«Вчора зателефонувала, щоб прибрали покришки з двору та на вулиці. Відповідь начальника Подольської адміністрації була готова за 10 хвилин. Сказав, що немає де утилізувати покришки, тому не прибиратиме їх», — пише Правдива.

Щоправда, у Києві є принаймні декілька організацій, які займаються таким типом відходів. Зокрема, і Центр управління відходами нв вулиці Казимира Малевича. До нього можуть звернутися як звичайні українці, так і юридичні особи. 

Старі автомобільні шини — це небезпечні відходи, які шкодять довкіллю та здоров'ю людей. Вони потребують спеціальної утилізації.

Старі автомобільні покришки містять понад 120 шкідливих хімічних речовин, частина з яких є до того ж сильними канцерогенами. Особливо небезпечними шини стають у спекотну пору року, коли на них потрапляють прямі сонячні промені. Науковці та медики одностайні: випаровування старих шин небезпечніше за вихлопні гази авто.  

Як ми писали раніше, в Одесі територію навколо ландшафтного заказника перетворили на смітник

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Тернопіль Прикордонна служба Артефакт
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання39 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Численні кити-лоцмани, викинуті на мілководдя на західному узбережжі Австралії. Фото: AAP/imago images
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитанняВчора
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитанняВчора
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитанняВчора
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитанняВчора