Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Свято археологічної спільноти, День релаксації та «Алло» – проживіть день правильно

Свято археологічної спільноти, День релаксації та «Алло» – проживіть день правильно

Археологи відкривають світ пращурів

2 хв на прочитання15 Серпня 2022, 13:42
Поділитись:

15 серпня в Україні відзначається професійне свято археологічної спільноти – День археолога!

Це свято було затверджено Указом Президента від 6 серпня 2008 року № 694/2008 «Про День археолога» – «…ураховуючи вагомий внесок українських учених-археологів у розвиток вітчизняної археології, дослідження, збереження, популяризацію археологічної спадщини України»

Загалом, археологія має велике соціально-культурне значення, оскільки є однією з історичних дисциплін, яка дає нам можливість зазирнути в далеке минуле, реконструювати його за численними артефактами, отриманими під час польових досліджень. Археологи відкривають світ пращурів, що лежить в основі нашого сьогодення. З іншого боку, археологічні відкриття та знахідки – це також вагомий внесок у світову культуру.

День археолога допомагає привернути увагу до важливої суспільної ролі археології як науки й археологічного фаху. Досягти цього вчені можуть у тісній співпраці з професійними журналістами, які інформують суспільство про результати досліджень, і за чіткої позиції держави, котра розуміє, що дослідження й популяризація правдивих історичних фактів є запорукою національної безпеки.

У цей день також світ відзначає день народження телефонного привітання «Алло» та День релаксації.

У США – День невдач, День бджіл, День розслаблення, День лимонного пирога з безе, в Кореї – День звільнення, в Коста-Ріці – День матері, в Єгипті – свято розливу Нілу, в Індії – День незалежності, в Панамі – День Панама-Велья, в Ліхтенштейні – Національне свято, в Екваторіальній Гвінеї – День Конституції, в Бангладеш – День жалоби, в Конго – День незалежності, в Польщі – День Збройних сил.

Церква 15 серпня вшановує пам'ять святого Стефана – першого мученика, який був прихильником християнського вчення і походив з єврейської діаспори.

Згідно з переказами, разом з шістьма одновірцями саме Стефан був обраний у диякони апостолами і мав підтримувати порядок, справедливість серед населення. Однак потрібно сказати, що крім цього Стефан також проповідував віру в Христа в Єрусалимі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко