- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Справжній пломбір із дитинства — надзвичайно простий рецепт у домашніх умовах
Справжній пломбір із дитинства — надзвичайно простий рецепт у домашніх умовах
Рецепт «радянського» морозива насправді привезено із США.
Як відомо, знамените радянське морозиво пломбір насправді не є радянським — його рецепт у 1936 році Наркома харчової промисловості Анастас Мікоян привіз із відрядження до США разом із закупленим харчовим обладнанням. Тодішній американський пломбір був шалено популярним на батьківщині, й історія показала, що в СРСР це морозиво також припало людям до смаку, ставши своєрідною «візитівкою» і викликаючи ностальгійні почуття.
Цей рецепт не лише надзвичайно смачний, а й простий настільки, що його можна приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
вершки 33 % жирності — 350 мл;
молоко — 250 мл;
цукор — 100 г;
жовтки яєчні — 3 шт.;
ванілін — за смаком.
Приготування.
Жовтки розтерти з цукром і ваніліном.
Молоко довести до кипіння і зняти з вогню. Акуратно ввести в молоко жовткову масу, перемішати. Поставити на найменший вогонь і, збиваючи, довести до загустіння. Не кип'ятити! Масу охолодити до кімнатної температури.
Охолоджені вершки збити до стійких піків.
Ввести у вершки охолоджену молочно-жовткову масу. Добре перемішати.
Викласти у форми і відправити домашній пломбір у морозильну камеру.
Через годину дістати, перемішати міксером і відправити домашнє морозиво назад у морозильник до повного застигання.
Після цього знаменитий пломбір можна подавати. Прикрасити домашнє морозиво на свій смак.
Також ми писали про бананове морозиво з какао: простий рецепт лише з двох інгредієнтів.
Окрім того, ми розповідали про домашнє морозиво — лише три інгредієнти.