Догори
Дати відгук

Спеціально заражати дитину на кір на «спецвечірках» — дикість і кам'яний вік — педіатр

Висловлювання «у період епідемії грипу від кору прищеплювати не можна» — це небезпечне мракобісся

1 хв на прочитання21 Вересня 2021, 09:27
Дитина Дитина
Поділитись:

Кір — дуже заразна та небезпечна інфекція, вірус кору вражає імунну систему, викликає тимчасовий (3–4 тижні) імунодефіцит. Кір небезпечний інфекційними ускладненнями (отит, пневмонія, енцефаліт). За словами лікаря-педіатра Лідії Бабич,  перенесена хвороба кору не захищає від онкозахворювань, це міф. А спеціально заражати дитину на кір, ходити на вечірки з хворими на кір — це дикість і кам'яний вік.

«Вакцина від кору ніяк не загрожує розумовому розвитку дитини. Немає жодного дослідження, що довело зв'язок вакцинації та розладів аутистичного спектру. А ось сам вірус кору може викликати енцефаліт і це точно буде не на благо розвитку дитини», — говорить медик. 

Бабич наголошує, що вакцинована від кору людина безпечна для оточуючих  і не потрібно фантазій щодо  «карантину для щеплених».

Крім того, лікарка запевняє, що зростання захворюваності на грип — не привід відмовлятися від щеплення. Висловлювання «у період епідемії грипу від кору прищеплювати не можна» —  це небезпечне мракобісся, яке не має наукового обґрунтування.

За словами Бабич, госпіталізація, антибіотики в разі ускладнень, жарознижувальні, відновлення рідини в разі лихоманки, виклики лікаря — все це точно дорожче, ніж щеплення. А от імунітет від двох доз вакцини довічний, адже повторювати КПК не потрібно.

Також ми розповідали, що те, що сніданок допомагає схуднути, — міф.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost