Догори
Дати відгук

Смакуватиме як манго: незвичайний рецепт гарбуза на зиму

Заготівля не лише проста у приготуванні, а й стане приємним сюрпризом для гостей.

1 хв на прочитання27 Жовтня 2024, 13:02
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Гарбуз у консерві на зиму, що смакує майже як екзотичний манго, урізноманітнить ваші зимові дні яскравими фруктовими нотками. Така заготівля не лише проста у приготуванні, а й стане приємним сюрпризом для гостей — адже солодкий гарбуз у банці точно викличе асоціації з манго!

Інгредієнти (на 2,5 л):

гарбуз — 2 кг;

апельсин — 2 шт.;

лимон — ½ шт.;

лимонна кислота — 5 г;

цукор — 400 г.

Приготування.

Гарбуз очистити від усього зайвого, нарізати середнім кубиком і відразу відправити в посудину, де будуть змішуватися всі інгредієнти.

Апельсини нарізати кубиком. Один апельсин очистити, а другий нарізати разом зі шкіркою.

Половинку лимона, не очищаючи, нарізати кубиком і відправити в миску до гарбуза й апельсинів.

Додати цукор і лимонну кислоту.

Усе ретельно перемішати й залишити на 3 години.

Гарбуз дасть багато соку, який потрібно буде залити в банку. Рази 3-4 потрібно буде перемішати, поки все «настоюється».

Потім розкласти все по чистих банках і зверху рясно залити соком, що виділився.

Накрити банки кришками.

Вистелити на дно каструлі марлю чи рушник, поставити банки й залити водою по плечики. Поставити на вогонь і стерилізувати 30 хвилин після закипання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.