Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Щоб залишатись у формі, насититись і отримати задоволення: лікарі розповідають, яким має бути гарний сніданок

Щоб залишатись у формі, насититись і отримати задоволення: лікарі розповідають, яким має бути гарний сніданок

Коли ви їсте солодке на сніданок, піднімається рівень інсуліну в крові — отже, незабаром вам знову захочеться їсти.

1 хв на прочитання03 Березня 2023, 07:34
Поділитись:

Найголовніше, що важливо пам'ятати про сніданок, — він повинен бути поживним, неважким, давати достатньо енергії для початку дня, не мати різкого, нудотного чи дуже насиченого смаку. Про це нагадує «Лікар у кишені».

Тому що, коли ви їсте солодке на сніданок, піднімається рівень інсуліну в крові — це означає, що незабаром вам знову захочеться їсти, тобто відчуття ситості не буде тривалим.

Сніданок повинен насичувати досить тривалий час і приносити задоволення. «Лікар у кишені» рекомендує починати свій день з вівсянки, звареної на воді, тому що складні вуглеводи — це чудове джерело енергії, крупи насичують на кілька годин і є чудовим варіантом для початку дня.

Однак не будь-яка вівсяна каша однаково хороша, наголошує лікар-терапевт Віталій Соткін.

«Якщо вам доводять, що не має значення швидкого чи звичайного приготування кашу, то біжіть подалі від такого горе-дієтолога», — говорить він.

Яку ж вівсянку на сніданок вибрати, щоб залишатись у формі?

Каші швидкого приготування (Геркулес, вівсяні пластівці тощо, які просто потрібно запарювати або варити до 5-7 хвилин), нічого, крім високого глікемічного індексу, простих (шкідливих) вуглеводів і низького вмісту клітковини не несуть, підкреслює лікар.

«Запам'ятайте раз і назавжди: відчуття насичення, тонізуючий ефект і користь дає тільки каша тривалого приготування (дрібне цільне зерно чи плющена крупа, яку потрібно варити 10-20 хвилин)», — стверджує Віталій Соткін.

Також ми розповідали, яким може бути сніданок: радить дієтолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.