- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Щоб під час варіння буряк не втратив соковитість: чого не можна робити
Щоб під час варіння буряк не втратив соковитість: чого не можна робити
У жодному разі перед термічним приготуванням не можна порушувати цілісність буряка.
Буряки ми не тільки додаємо в борщ, а й готуємо на його основі різні страви, салати. Але часто після варіння буряк виходить несмачним, сухим, втрачає свій насичений колір.
Чому так відбувається? Швидше за все, проблема криється в неправильній підготовці овочів до варіння.
У жодному разі перед термічним приготуванням не можна порушувати цілісність буряка. Її потрібно добре помити під проточною водою і відправити варитись або запікатися. Ні коріння, ні стебла видаляти не можна. Вони виконують роль своєрідної кришки, яка закупорює всі поживні властивості, смак, аромат та колір у коренеплоді, якщо їх зрізати, то в процесі варіння буряк частково втратить свої корисності.
Очищати коренеплід потрібно вже після того, як він приготується. При такому варінні буряк вийде соковитим і неймовірно апетитним.
Також зберегти яскравий колір допоможе звичайний оцет чи лимонний сік. На 3 літри води потрібно додати 2-3 столові ложки оцту.