Догори
Дати відгук

Що допомагає при діабеті 2 типу: названий простий овоч для зниження цукру в крові

Для профілактики підвищеного цукру в крові корисно їсти цибулю, вважають учені.

2 хв на прочитання26 Листопада 2022, 18:05
сім вагомих причин, щоб почати їсти фіолетову цибулю і поліпшити своє здоров’я. сім вагомих причин, щоб почати їсти фіолетову цибулю і поліпшити своє здоров’я.
Поділитись:

Діабет 2 типу розвивається, коли організм не виробляє достатньої кількості інсуліну або клітини організму не реагують адекватно на цей гормон, який контролює надходження глюкози до клітин з подальшою переробкою для отримання енергії. Цей тип діабету є найпоширенішою формою, на неї припадає до 90 відсотків випадків захворювань.

Вважається, що діабет 2 типу легше лікувати, і харчування певного формату є одним із найефективніших способів уникнути проблем, можливих через підвищення цукру в крові. Дотримуючись в цілому низьковуглеводного раціону, діабетики типу 2 можуть досить успішно підтримувати стабільний рівень цукру, не допускаючи його коливань.

Також експерти зазначають, що деякі продукти краще підходять для діабетиків, ніж інші. Зокрема, їм рекомендується такий простий овоч як цибуля. Згідно з дослідженням, проведеним Університетом Гезіри (University of Gezira), цибуля може бути одним з найбільш ефективних продуктів, що допомагають знижувати рівень цукру в крові. Під час випробувань, проведених за участю пацієнтів, які хворіють на діабет 2 типу, регулярне вживання цибулі в рамках низьковуглеводного харчування призвело до значного скорочення концентрації глюкози в крові.

У свою чергу фахівці ВООЗ, досліджуючи причини низької захворюваності на цукровий діабет серед жителів Пакистану, дійшли висновку, що дана особливість пов’язана з традиційно частим споживанням цибулі. Статистично дорослі пакистанці з’їдають щодня близько двох цибулин.

Протипоказання до споживання цибулі. Сирий овоч не можна вживати тим, у кого є гастрит, виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки. Цибуля як сира, так і після термічної обробки виключається з раціону, якщо ви перенесли операцію на шлунково-кишковому тракті. Також цей овоч не підходить алергікам.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора