Догори
Дати відгук

Романтично й екологічно: свічки на сонячній енергії

Заряджаються такі свічки під прямим сонячним промінням.

2 хв на прочитання27 Червня 2020, 16:50
Поділитись:

Український ринок почали завойовувати світлодіодні декоративні світильники на сонячній енергії, котрі виглядають як звичайні чайні свічки. На відміну від електросвітильників у формі свічок, вони не потребують електрики, а порівняно з «традиційними» свічками вирізняються більшою екологічністю.

«Більшість як звичайних, так і ароматизованих свічок складаються з парафіну та ефірних олій, – сказав у коментарі GreenPost екофілософ Євген Дараган. – При горінні такі свічки виділяють чадний газ, бензол та свинець. Та й сам парафін – це перероблені нафтопродукти. А що зробила з природою нафтова промисловість, я думаю, всі і так знають. Натомість свічки, які працюють на сонячній енергії, нічого не виділяють, оскільки це світлодіоди. Крім того, для роботи вони не потребують батарейок, які після викидання окислюються і забруднюють ґрунт. Звичайно, ці ліхтарі теж виготовляються зі скла та пластику, і таке виробництво також шкідливе. Але порівняно з нафтовим комбінатом це екологічно чистий продукт».

Звичайно, Китай освоїв виробництво свічок на сонячній енергії, але краще обрати свічки made in USA.

«Там інші стандарти екології, – пояснює Євген Дараган. – На виробництві використовуються сучасні фільтри для зниження рівня викидів в атмосферу. Це не Україна, де ще радянські стандарти і на екологію всім глибоко наплювати».

Світлодіодні декоративні світильники, виготовлені в дизайні романтичних чайних свічок, мають   ще одну перевагу над звичайними свічками: вони не гаснуть на вітрі, тому їх можна використовувати для створення романтичної обстановки десь на природі.

Окрім того, такі свічки цілком пожежобезпечні, хоча ліхтарик усередині світильника створює ефект мерехтіння вогню. Відрізнити такий світильник від справжньої свічки можна, але для цього потрібно придивлятися.

Заряджаються такі свічки під прямим сонячним промінням. Час заряджання – 10 годин  узимку та 6 годин улітку. Час роботи – 7 годин. Це втричі більше, ніж у звичайної чайної свічки.

Нагадаємо, у Німеччині встановили ліхтарі, які моніторять якість повітря. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко