Догори
Дати відгук

Родина переселенців пече хліб та тістечка: як сімейної пекарня переросла у бізнес на Донеччині

Випікаютьо щодня понад п'ятдесят найменувань різної продукції.

2 хв на прочитання07 Січня 2022, 18:00
Поділитись:

Анастасія Гребенюк та Сергій Кулаков після початку бойових дій у 2014 році виїхали з Донецька. Зараз вони живуть у селищі Ямпіль Лиманської громади, що на Донеччині. З 2019 року розвивають пекарню у Лимані. Нещодавно відкрили ще одну у Кремінній на Луганщині. За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) у пекарнях впроваджують вимоги системи управління безпечністю харчових продуктів (HACCP), ідеться у повідомленнні проєкту.

Першу пекарню за франшизою від мережі “Сімейна пекарня” родина відкрила у Лимані два роки тому. За словами Анастасії, закладів такого типу у місті не було, тож вирішили розвивати цей напрямок. Свіжа випічка та тістечка швидко прийшлися до смаку жителям міста.

“Зараз ми випікаємо щодня понад п'ятдесят найменувань різної продукції. Це хліб із дріжджового та листкового тіста, здобна випічка, кекси, тістечка, також робимо сосиски в тісті та хотдоги. Нашу продукцію полюбили жителі Лимана”, - розповідає власниця Сімейної пекарні Анастасія Гребенюк.

У грудні цього року другу пекарню родина відкрила у Кремінній Луганської області. В обох закладах працюють десять жінок. Щодня по хліб та випічку до пекарень приходять сотні людей.

Враховуючи, що працівники виготовляють продукти харчування, власники бізнесу дбають про безпеку своєї продукції. Саме тому родина подала заявку до Проєкту USAID на отримання консультацій із впровадження системи HACCP у пекарні.

“ Дотримання санітарних норм та правил мінімізує ризики у нашій роботі. Наприклад, ми працюємо на невеликій площі у 30 квадратних метрів, тут і випікаємо, і продаємо, тож потрібно так організувати процес, щоб ці напрямки не перетиналися, не було перехресного забруднення. Ми розпочали з формування програми передумови щодо безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для обробки харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними. Далі напрацювали інші програми-передумови, розпочали написання інструкцій та журналів, переглянули планування виробничого та побутового приміщень. Для нас пріоритетом є безпечність нашої продукції для кінцевого споживача”, - ділиться підприємниця.

До слова, імпортні чи українські вина: експерт розповів, що вітчизняні — дуже близькі до органічних.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Virginia.edu
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання24 хвилини тому
Понад 7 мільйонів гривень збитків: на Тузлівських лиманах затримали браконьєра
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Thespruce.com
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Theguardian.com
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання3 години тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання5 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання15 годин тому