- Головна
- Новини
- Агро
- Агробізнес UA
- Імпортні чи українські вина: експерт розповів, що вітчизняні — дуже близькі до органічних
Імпортні чи українські вина: експерт розповів, що вітчизняні — дуже близькі до органічних
Свята тривають, тож слід правильно дбати про напої для застілля
Період новорічно-різдвяних свят триває. Попереду — одне з найбільших свят для українців — Різдво. Тож є привід зібратися всій родині разом за святковим столом зі смачною їжею та напоями, зокрема вином.
Часто українці віддають перевагу імпортним винам через негативні стереотипи щодо українських. Але галузь поступово розвивається і якість деяких українських вин не поступається європейській продукції. Про це зазначив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.
«Під час вибору вина рекомендуємо віддавати перевагу виноробній продукції вітчизняного походження. У нашій країні в десятки разів менше обробляють виноград, адже більш ретельна обробка, внаслідок сприятливих кліматичних умов, йому й не потрібна. Українські вина — натуральні й унікальні, дуже близькі до органічних, оскільки містять мінімальну загальну кількість сульфітів, що має важливе значення для здоров‘я людини», — вважає експерт.
За словами Кучеренка, українським споживачам варто прискіпливо вивчати інформацію на контретикетках виноробної продукції, звертати увагу на інформацію про найменування та місцезнаходження виробника чи імпортера, зазначені терміни витримки тощо.
У разі придбання неякісного напою або продукту з неналежним маркуванням споживачам варто звертатися до територіальних відділень Держпродспоживслужби у своєму регіоні.
До слова, у період карантину виробники хліба платитимуть за газ менше.