Догори
Дати відгук

Рецепт найсмачнішого плову за татовим рецептом: простіше не буває

Соковиті шматочки м'яса, які так і тануть у роті, і все це перемішано з рисом і овочами.

1 хв на прочитання20 Жовтня 2023, 12:00
Рецепт приготування плову Рецепт приготування плову
Поділитись:

Такий "швидкий" плов можуть зробити ті, хто не має часу на складніший рецепт. 

Для приготування 6 порцій страви знадобиться:

Свинина – 600 г

Рис – 1,5 ст

Морква – 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Олія - 30 г

Сіль за смаком

Перець – за смаком

Цукор – 0,5 ч.л

Приправа для плову – 0,5 ч.л

М'ясо вимити, обсушити, нарізати шматками по 2 см в діаметрі. Змастити сковороду олією, обсмажити на ній свинину до золотистої скоринки. Моркву очистити, вимити, натерти на тертці або нарізати соломкою. Цибулю також очистити, нарізати півкільцями.

Свинину викласти в казан, а в сковороду – цибулю та моркву. Просмажити 2-3 хвилини, потім додати до м'ясо. Закип'ятити чайник, м'ясо з овочами перемішати та залити гарячою водою. Посолити, поперчити, додати спеції і цукор, довести страву до кипіння. Рис промити, викласти на свинину. Якщо потрібно – залити водою (вона має покрити рис на 2-2.5 см). Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь та готувати плов 40-45 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.