Догори
Дати відгук

Новий смак відомої страви: плов із куркою і виноградом — дуже простий рецепт

Це буде приємний подив.

1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Плов — це плов, і якогось нового смаку від нього сподіватися годі. Ви також так думаєте? А спробуйте-но приготувати плов із куркою, виноградом та імбирем — вас приємно здивує його смак!

Інгредієнти:

курятина (філе, крила, стегна) — 500 г;

виноград киш-миш — 200 г;

морква — 200 г;

рис промитий — 250 г;

майонез — 1 склянка;

томат — 1 ч. ложка;

олія соняшникова — 2 ст. ложки;

оцет — 1 ст. ложка;

спеції (перець, карі, куркума тощо) — до смаку;

корінь імбиру потертий — шматочок.

Приготування.

Для маринаду змішати майонез, томат, олію, оцет, спеції та потертий корінь імбиру.

Порізати м’ясо шматочками, вимішати з маринадом, викласти у казан.

Моркву порізати брусочками.

Рис промити.

Засипати виноград, моркву й рис, залити водою на 2–2,5 см вище рівня рису, посолити чи влити кілька столових ложок соєвого соусу.

Можна додати півстручка гострого перцю.

Готувати у духовці за температури 220 °С 10 хв, далі за 200 °С 30 хв, вимкнути духовку і залишити в ній плов ще на 20 хв.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро