- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Новий смак відомої страви: плов із куркою і виноградом — дуже простий рецепт
Новий смак відомої страви: плов із куркою і виноградом — дуже простий рецепт
Це буде приємний подив.
Плов — це плов, і якогось нового смаку від нього сподіватися годі. Ви також так думаєте? А спробуйте-но приготувати плов із куркою, виноградом та імбирем — вас приємно здивує його смак!
Інгредієнти:
курятина (філе, крила, стегна) — 500 г;
виноград киш-миш — 200 г;
морква — 200 г;
рис промитий — 250 г;
майонез — 1 склянка;
томат — 1 ч. ложка;
олія соняшникова — 2 ст. ложки;
оцет — 1 ст. ложка;
спеції (перець, карі, куркума тощо) — до смаку;
корінь імбиру потертий — шматочок.
Приготування.
Для маринаду змішати майонез, томат, олію, оцет, спеції та потертий корінь імбиру.
Порізати м’ясо шматочками, вимішати з маринадом, викласти у казан.
Моркву порізати брусочками.
Рис промити.
Засипати виноград, моркву й рис, залити водою на 2–2,5 см вище рівня рису, посолити чи влити кілька столових ложок соєвого соусу.
Можна додати півстручка гострого перцю.
Готувати у духовці за температури 220 °С 10 хв, далі за 200 °С 30 хв, вимкнути духовку і залишити в ній плов ще на 20 хв.
Більше новин читайте на GreenPost.