Догори
Дати відгук

Приз в $3 млн: NASA шукає варіанти, як прибрати сміття з Місяця

З кожним польотом на Місяць учасники експедицій залишають там все більше сміття.

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 20:31
ФОТО: NASA шукає ідеї для утилізації сміття на Місяці / space.com ФОТО: NASA шукає ідеї для утилізації сміття на Місяці / space.com
Поділитись:

Американське космічне агентство NASA оголосило конкурс LunaRecycle Challenge з солідною грошовою винагородою. Приз у 3 мільйони доларів обіцяють за розроблення інноваційних методів утилізації сміття на Місяці. На супутнику його накопичилося чиало, пише видання Space.

З кожним польотом на Місяць учасники експедицій залишають там все більше сміття: від упаковки їжі до зношеного обладнання. Це не лише псує місячний ландшафт, а й може становити небезпеку для майбутніх місій.

Щоб вирішити цю проблему, NASA запустило конкурс LunaRecycle Challenge, спрямований на пошук інноваційних рішень для переробки відходів, покинутих на супутнику Землі.

Конкурс поділено на два етапи:

До 31 березня команди мають розробити проекти систем перероблення відходів. Це можуть бути як фізичні пристрої, так і електронні моделі. За найкраще фізичне розроблення передбачено винагороду в 600 000 доларів, а за найкращий цифровий варіант – 400 000 доларів.

На другому етапі команди, що пройшли відбір, мають створити працюючий прототип системи перероблення відходів. Головний приз за найкращий прототип становить 1,4 млн доларів.

NASA сподівається, що технології, розроблені для космічного супутника, знайдуть застосування і на нашій планеті. Інноваційні методи перероблення відходів допоможуть покращити екологічну ситуацію на Землі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.