Догори
Дати відгук

Показали, як олені під Чорнобилем переживають люту зиму (фото)

Тваринам важко через снігові замети та відсутність звичного зеленого корму.

1 хв на прочитання18 Лютого 2021, 17:50
Зима для оленів - не найкращий час у дикій природі Зима для оленів - не найкращий час у дикій природі
Поділитись:

Від лютневих морозів потерпають не лише тварини-безхатьки у містах, але й олені у зоні відчуження. Як ці дикі тварини переживають зиму, розповіли на Facebook-сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

"Для оленів критична глибина снігу становить 40-50 см. У ці дні в різних частинах Заповідника вона складала від 20 до 40 сантиметрів", - кажуть екологи заповідника.

Олені також у таку погоду потерпають від вітру та снігопаду. Аби хоч якось захиститися, вони відходять до лісових масивів. А в сонячні дні повертаються на відкриті перелоги.

Відсутність зелених пагонів і гілок - ще один виклик для копитних. Аби поповнити запаси енергії, олені приходять харчуватися на боброві "лісосіки" та шукають повалені вітром дерева, на яких можна підживитися гілками. Взимку справжній делікатес для оленів - це зелена омела.

У цей період  співробітники Чорнобильського фіксують стада оленів від 3-4 до 10-15 особин. Одне таке стадо зафіксував на світлині з висоти пташиного лету Денис Вишневський.

Як ми писали раніше, на околиці села Луб'янка у Чорнобильській зоні відчуження співробітники радіаційно-екологічного заповідника помітили велике стадо здичавілих корів. Це стадо колись домашніх корів, яких тримали самопоселенці. Після їх смерті здичавіле стадо блукає поблизу залишеної ферми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко