Догори
Дати відгук

Під Чорнобилем помітили стадо здичавілих тварин (фото)

Це стадо колись домашніх корів, яких тримали самопоселенці. Після їх смерті здичавіле стадо блукає поблизу залишеної ферми.

2 хв на прочитання20 Січня 2021, 11:02
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

На околиці села Луб'янка у Чорнобильській зоні відчуження співробітники радіаційно-екологічного заповідника помітили велике стадо здичавілих корів. Світлини тварин оприлюднили на Facebook-сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. 

Співробітники заповідника одразу поспішили заспокоїти туристів та інших працівників зони: здичавілі корови для людей не несуть небезпеки, хоча зимової пори на тлі пейзажів залишеного села можуть мати загрозливий вигляд. Мало того, стадо рогатих може наразитися на небезпеку під час зустрічі з вовками, які у зимовий період стають активнішими та нишпорять залишеними селами у пошуках поживи.

Тим часом корови дозволили чоловікам підійти ближче, розглянути себе та сфотографувати. Так, працівники заповідника виявили, що більшість тварин почуваються добре та задовільно переносять люті морози. Однак у голови стада — бугая — зараз проблеми з оком. 

«Найбільш ретельно дорослі охороняють свою молодь. У свою чергу, телята вибирають найбезпечніше місце в стаді між дорослим бугаєм і корівками. На фоні снігу та грізного й великого бугая телята мають особливо колоритний вигляд. Найбільше задоволення — спостерігати за їхньою поведінкою. Попри все, молодняк рогатої худоби добре адаптований до холоду. Тому турбуватись, чи виживуть за таких морозів телята з коровами, немає підстав», — запевнили співробітники заповідника. 

За цим здичавілим стадом у Чорнобильському заповіднику спостерігають уже давно. Кажуть, що стадо корів тримали місцеві самопоселенці. Після їх смерті тваринами ніхто не опікувався й відбувся унікальний процес: колись одомашнені тварини здичавіли та почали адаптуватися до життя в незайманій природі заповідника. 

Здичавіле стадо найбільше полюбляє блукати в межах відселеного села Луб’янка. Як правило, вони не заходять далі колишньої ферми.

Як ми писали раніше, під покинутим унаслідок техногенної катастрофи Чорнобилем блукає череда здичавілих корів, які вже створили ні на що не схожу екосистему.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко