- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісна випічка з груш чи яблук — простий рецепт десерту
Пісна випічка з груш чи яблук — простий рецепт десерту
Прикрасить будь-який святковий стіл.
Грушевий пісний пиріг прикрасить будь-який святковий стіл. Груші можна замінити яблуками, а для кислинки додати в рідке тісто цедру одного лимона.
Інгредієнти:
цукор — 1 склянка;
вода — 1 склянка;
мед — 2 ст. л.;
сода — 1 ч. л.;
лимонна кислота — 1 ч. л.;
подрібнені до стану борошна горіхи — 0,25 склянки;
олія — 0,5 склянки;
борошно — 1,5-2 склянки;
груші — 3-4 шт.;
кориця чи коріандр — до смаку.
Приготування.
Цукор змішати з водою, додати трохи олії, підігріти та додати мед. Розмішати до розчинення.
Додати соду, лимонну кислоту, горіхи та борошно. Вимішати тісто (воно повинно бути схожим на густу сметану).
Груші очистити від шкірки, порізати кубиками чи тонкими пластинами, додати в тісто.
Готову масу вилити у форму та випікати при 200 °C 30 хвилин.
Готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, глазур’ю чи полити карамеллю, а ще викласти на готову випічку шматочки волоських горіхів.
Більше новин читайте на GreenPost.