Догори
Дати відгук

Після вакцинації: застереження лікарів про те, як поводитися

Не лише українських.

2 хв на прочитання31 Серпня 2021, 15:10
Людина Людина
Поділитись:

Голова правління Експертної Ради суспільних досліджень і проєктів у сфері національного здоров'я та соціального захисту Інна Березюк у своєму життєписі в Фейсбук розповіла, як поводитися після вакцинації.

«Усім провакцинованим увесь період вироблення імунітету на тлі зростаючої захворюваності, а з нею у зв'язку з обіцяними владою «пільгами для вакцинованих», слід уже побоюватися природної ре-інфекції, що розноситься людьми, які не дотримуються карантинних заходів. Це три-чотири тижні після останньої дози вакцини для довгих вакцин і два тижні — для коронавака. Так що такі люди неспецифічну профілактику вже можуть планово починати відразу ж разом із вакцинацією. Одне іншого не виключає ніяк», — запевняє лікар.

Інна Березюк нагадує, що наявні дані чітко математично свідчать, що ні інфікування вакцинованих, ні можливість їх захворювання вакцинація не знижує. Ба більше, саме довгі РНК-вакцини можуть на тлі природного епідсезону її навіть підвищувати в таких групах.

«Вакцинація впливає достовірно поки за всіма даними у світі тільки на тяжкість перебігу захворювання та летальність. А тому стежте за руками, носами та ротами, дистанцією, носіть маски там, де цього не можна зробити або є сумніви. І будьте взаємно культурні. Всі люди, які підозрюють у себе ГРВІ навіть на початку розвитку, повинні ізолюватися від решти (всіх, включаючи домашніх). Це — критерій вашої внутрішньої порядності, сумління, грамотно й охайно», — завершує свої поради експерт.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я Сінгапуру рекомендує після будь-якої дози ковідних ін'єкцій на два тижні утриматися від занять спортом, обмежившись розтягуваннями, «звичайним ходінням» і хатньою роботою.

Також ми розповідали, що в оптимістів виробляється більше антитіл: як підготуватися до вакцинації.

Окрім того, вакцинація не звільняє від штрафу за порушення маскового режиму — Михайло Радуцький.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.