Догори
Дати відгук

Вакцинація не звільняє від штрафу за порушення маскового режиму — Михайло Радуцький

Щеплені прирівнюються до нещеплених, а ті, хто носить пластиковий щиток, — до людей без масок.

2 хв на прочитання28 Серпня 2021, 08:53
Поділитись:

Голова Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький вважає ігнорування карантинних обмежень однією з причин стрімкого погіршення епідситуації.

«Ми бачимо все більше людей у транспорті, магазинах та інших закритих приміщеннях з маскою на підборідді або взагалі без масок. Офіціанти, касири, адміністратори останнім часом замість масок почали використовувати захисні щитки, які прикривають рот і ніс. Їх ще називають «багаторазовою пластиковою захисною маскою». Згідно дослідженням вчених, вони не є альтернативою медичним маскам. Такі мініатюрні щитки просто змінюють напрям руху потоку повітря, який ми видихаємо. Але це нічого принципово не змінює, якщо йдеться про закрите приміщення з поганою вентиляцією», — вважає Михайло Радуцький.

Він нагадує, що наприкінці минулого року Верховна Рада ухвалила два закони щодо відповідальності за порушення маскового режиму: для громадян штраф складає від 170 до 255 грн, для юридичних осіб від 3,4 тис грн до 5,1 тис грн.

«Українці втомились від карантинних обмежень», — вважає нардеп.

Окрім того, Михайло Радуцький говорить, що частина людей уже пройшли повний курс вакцинації і вважають, що для них обмеження не працюють. Однак нардеп запевняє, що вакцинація не звільняє від вимоги носити маску, так само як наявність пластикового щитка.

«Але вимога законодавства незмінна для всіх у нас заборонено перебування в громадських спорудах і транспорті (це не стосується громадських місць на відкритому повітрі) без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

Отже, маска на підборідді, пластиковий щиток — дорівнює відсутності маски.

Настав час для Нацполіції та Держпраці згадати про вимоги законодавства та посилити контроль за дотриманням маскового режиму», — переконаний Михайло Радуцький.

Також ми розповідали про навчальний рік – 2021: що буде не так, як раніше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost