Догори
Дати відгук

Pfizer-BioNTech і Moderna: перші дві вакцини, якими вакцинуватимуть європейців

Вакцина Moderna проти COVID-19 призначена для людей від 18 років.  

2 хв на прочитання06 Січня 2021, 15:52
Поділитись:

Як відомо,  21 грудня 2020 року Європейське медичне агентство  (ЕМА) визнало «ефективною та безпечною» вакцину виробництва Pfizer-BioNTech. 27–29 грудня у всіх країнах Євросоюзу розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу з використанням цієї вакцини.

Сьогодні стало відомо, що  ЕМА  надало ринкову авторизацію для вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Модерна на території Європейського Союзу, про це інформує ukrinform.ua.

Вакцина Moderna проти COVID-19 призначена для людей від 18 років.  Щеплення вакциною Moderna складається з двох ін’єкцій з інтервалом у 28 діб. Побічні ефекти (біль у місці уколу, втома, симптоматика застуди, головний біль, збільшення лімфатичних вузлів, нудота), зазвичай є легкими й остаточно минають за декілька днів після щеплення.

До випробувань препарату були залучені приблизно 30 тисяч людей від 18 до 94 років. Випробування показали зменшення на 94,1 % випадків симптоматики COVID-19 у тих людей, котрі отримали вакцину, що продемонструвало її ефективність.

Випробування також продемонстрували ефективність вакцини у 90,9 % для людей, які належать до категорії пацієнтів із підвищеним ризиком внаслідок інфікування COVID-19, зокрема, тих, хто мають хронічні захворювання легень, хвороби серця, надмірну вагу, хвороби нирок, діабет або ВІЧ/СНІД.

Зазначається, компанія Moderna зобов’язалася проводити клінічні дослідження під час застосування вакцини та продовжувати заходи з її випробувань протягом наступних двох років для уточнення впливу вакцинації на різні категорії людей, зокрема, із синдромом імунодефіциту, дітей, вагітних жінок.

До слова, країни ЄС говорять про необхідність вакцинувати українців, бо кордони не будуть у безпеці. В той же час, Росія заявила, що хоче випробувати свою вакцину в Україні. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора