Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Переведення на літній час: експерт радить, як підготуватися, щоб організм швидше адаптувався до цього

Переведення на літній час: експерт радить, як підготуватися, щоб організм швидше адаптувався до цього

Переведення годинників залишається стресом для більшості людей.

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 07:32
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У ніч із суботи 30 березня на неділю 31 березня Україна переходить на літній час. На мобільних гаджетах, розумних годинниках час переводиться автоматично, а от стаціонарні настінні та наручні годинники потрібно буде перевести на годину вперед. Переведення годинників залишається стресом для більшості людей. Як мінімізувати цей стрес, у своєму коментарі GreenPost розповів практикуючий психолог, заслужений тренер України, доктор педагогічних наук Борис Максимчук.

«Що найбільше впливає на наш організм, то це, напевно, наші емоції — навіть більше за перехід часу. Тому не варто серйозно до цього ставитися, звертати на це увагу, дратуватися — потрібно просто жити далі. Слід і фізично, і психологічно бути готовим до будь-яких стресів. Якщо до нього бути готовим, то він добре зноситься і загартовує організм до наступних подібних стресів», — говорить експерт.

Він закликає ставтеся до цього як до загартування організму і готуватися до цього фізично та психологічно.

«Тобто холодна вода — це стрес, фізичні навантаження — це стрес, так само й переведення часу — це стрес. І організм до таких стресів готовий.

Найголовніше — емоційно до цього не потрібно ставитися серйозно: тримати усмішку, поставу, більше займатися фізичними вправами, більше часу проводити на свіжому повітрі, їсти свіжу їжу, пити свіжі соки, тобто максимально побути ближче до природи — і тоді природа швидше адаптує вас до такого, скажімо, синтетичного переведення часу, й організм швидше адаптується до цього», — запевняє Борис Максимчук.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.